A fost inaugurat stadionul de atletism din Craiova. Bănia va găzdui competiții...

A fost inaugurat stadionul de atletism din Craiova. Bănia va găzdui competiții internaționale

2.246
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Stadionul de atletism din Craiova a fost inaugurat, marți după-amiază, la eveniment fiind prezente nume mari din istoria sportului românesc. 

Noul stadion din Bănie este unic la nivel național, spun autoritățile, prin faptul că are capacitatea de a găzdui competiții internaționale.

Stadionul de atletism are o capacitate de 5.000 de locuri, construcția lui însemnând alocarea sumei de aproximativ 10 milioane de euro, bani alocați de la bugetul local al orașului Craiova. În plus, primăria a mai plătit 340.700 de lei pentru un proiect tehnic datorită căruia stadionul a putut fi omologat pentru competiţiile internaţionale.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a spus că noul teren permite sportivilor să se pregătească și în perioada de iarnă. Totodată, a mai spus edilul, suprafața secundă a stadionului poate fi folosită și de elevii craioveni.

„Vor veni profesorii cu elevii să țină probele de atletism conform programei sportive. Acel moment va fi momentul când antrenorii își vor selecta viitorii atleți. Va fi un contact direct între atletii profesioniști și cei care se rup de tabletă, de tefonul mobil și vor să facă sport”, a precizat Genoiu.

Acesta a venit cu propunerea ca stadionul de atletism să fie dedicat lui Nicolae Mărășescu, de numele acestuia legându-se gloria atletismului din România.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți, printre alții, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Gabriela Szabo, Marian Oprean, Doina Melinte, Violeta Beclea.



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    Vodkuta in ce caliate a venit acolo, de membru al ciumei rosii ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.