A fost prelungit termenul până la care craiovenii își pot da acordul...

A fost prelungit termenul până la care craiovenii își pot da acordul pentru reabilitarea termică a blocurilor

2.065
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 2,33)

A fost prelungit termenul până la care craiovenii își pot da acordul pentru reabilitarea termică a blocului, până pe 15 martie 2021.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, doar 113 asociații, din cele 496 au adus până acum liste de semnături, cu un total de 688 de scări de bloc.

Semnăturile reprezintă un acord de principiu al locatarilor pentru demararea studiilor în urma cărora vor fi stabilite intervențiile necesare asupra condominiilor, precum și suma totală. Reamintim faptul că peste 50% din costuri sunt suportate de Uniunea Europeană, iar un procent de aproximativ 30% de Primăria Craiova.

Locatarii vor achita un procent de 20% din costurile reabilitării termice aferente locuinței proprii și a spațiului comun de pe scară, procentul fiind stabilit ulterior apariției ghidurilor de finanțare, în luna iulie 2021. Sumele care revin cetățenilor se vor împărți în părți egale, pe o perioadă de 10 ani și în funcție de lucrările ce vor efectiv realizate, urmând a fi impuse prin Direcția de Taxe și Impozite Craiova.

Proiectul de reabilitare termică include: lucrări de izolare termică a faţadelor, schimbarea tâmplăriei, închiderea balcoanelor, lucrări de termo și hidroizolație, repararea acoperișului blocului, instalarea unor dispozitive de producere a energiei din surse regenerabile, reabilitarea sistemului de încălzire / furnizare a apei calde de consum. Proprietarii apartamentelor care au deja realizate unele din aceste îmbunătățiri nu vor fi nevoiți să le refacă. Astfel, costurile vor scădea substanțial. O estimare a costurilor pentru un apartament de două camere este de aproximativ 200 euro/anual, reprezentând contribuția proprietarului.

„Dacă inițial am apelat la președinții asociațiilor de proprietari, acum apelăm la toți cetățenii Craiovei pentru a merge direct la președintele de asociație și a semna aceste tabele, care nu presupun niciun angajament financiar, ci doar un acord de principiu. Unii președinți nu acționează în interesul locatarilor pe care îi reprezintă și din acest motiv craiovenii trebuie să meargă direct la ei și să le solicite să li se respecte drepturile, pentru că aceste lucrări sunt absolut necesare și în interesul tuturor locuitorilor unui bloc. Sunt asociații care au adus tabele pentru 20-30 de scări de bloc, iar altele doar pentru un bloc sau nu s-au implicat deloc, din această cauză am ajuns la concluzia că președinții nu i-au informat corect pe locatari”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Printre asociațiile care au adus cel mai mare număr de semnături se numără:

Asociația 25 Brazda lui Novac – 14 scări de bloc

Asociația 11 Brazda lui Novac – 17 scări de bloc

Asociația 8 Calea București – 20 scări de bloc

Asociația 16 Brazda lui Novac – 22 scări de bloc

Asociația 3 Siloz – 26 scări de bloc

Asociația 3 Rovine – 27 scări de bloc

Asociația 2 Lăpuș – 31 scări de bloc

Termenul pentru depunerea, de către președinții de asociații de proprietari, a tabelelor cu semnăturile locatarilor care sunt interesați de viitorul proiect de reabilitare termică finanțat din fonduri europene, a fost prelungit până pe 15 martie 2021.



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Locatie
     Rovine
    Mesaje
    231

    Buna ziua,

    Facand un calcul simplu: 200Eur/an = 20% => costul anual pentru „lucrarile de tranzitie energetica” =~1000Eur/apartament

    Deci, costul total al lucrarilor se ridica la 10.000Eur/10ani/apartament.

    Luand ipoteza ca suprafata de izolat este de 60m2 (aproximativ) de apartament [ipoteza bazata pe informatiile din cartierul meu – apartament de 1/2/3 camere in blocuri de 5 nivele [P+4]), cu acoperis realizat de ceva vreme de locatari, consider ca pretul este cel putin unul exagerat.

    M-as fi asteptat ca mai MARII primararie sa realizeze:
    – o analiza de pret inainte de lansarea programului pentru fiecare tip de lucrare/ameliorare care intra in santierul dorit;

    – o lista a cerinte pentru firmele care doresc sa participe la aceasta actiune;
    – o lista de firme care la momentul T indeplinesc cerintele;
    – o procedura pentru a integra firme noi create care doresc sa participe in aceasta actiune;
    – o „timeline” teoretica la momentul T a duratei realizarii santierului pe cartiere (cu ipoteze (1) noi firme create; (2) noi imobile/blocuri care intra/ies in program; (3) tipuri de lucrari realizate/realizabile pe cartier);

    – un nr global de imobile/blocuri care intra in scopul santierului;
    – o „timeline” globala de acoperire a santierului (intreg orasul) cu acoperire in %;

    – dupa realizarea unui ansamblu – detaliul pretului facturat si a lucrarilor realizate analiza a diferentei de pret relativa la preturile „libere” practicate inainte de realizarea macro-santierului

    – comunicare a modului de initiere (macro conditii), finantare, realizare si garantie

    Lista de lucruri care ar fi trebuit realizate si continutul lor este un proiect in sine si nu as vrea sa intru in detalii.

    Concluziile mele:
    (1) un alt mijloc de a sifona bani (europeni) si nu numai…
    (2) mult bla bla si presiuni inutile pe proprietari/asociatii
    (3) un macro proiect care va avea ZERO rezultate reale!!!!

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     11-02-2021
    Mesaje
    0

    NickName, ai punctat corect!
    Duamna Ma(i)-Mare n-a inteles inca ca s-a terminat campania, iar declaratiile politicianiste nu-si mai au locul.
    Discutam de buzunarele noastre (chiar daca 50% vin de la UE, cei 30% contributie a primariei sunt tot din taxele si impozitele platite de craioveni).
    Mai mult, lipsa de transparenta in pregatirea datelor de care fiecare dintre noi avem nevoie pentru a lua o decizie a dus nu numai la prelungirea anuntata, amenintarile anterioare cu amenzi pentru starea fatadelor, dar si la punerea presedintilor de asociatie in posturi ingrate in conditiile in care s-a solicitat transparenta.
    Daca conform legislatiei nationale intr-o licitatie pretul primeaza, pentru noi (propietari) sunt importante in acelasi timp calitatea lucrarii si planificarea lucrarilor.
    Dar stim, duamna e politruc.
    Propunere pentru primarie pentru o actiune ce-a fost demarata de Zeroiu mandatul trecut: Rezolvati problema inventarieirii si marcajelor locurilor de parcare si scoateti locurile de parcare rezidentiale la licitatie.
    Sunt locuri in Rovine in care suntem inundati de masinile de firma sau cea de-a doua masina, de masinile parcate a celor din Bariera Valcii datorita timpilor mari de asteptare la bariera „Bordei”.
    Dimineata pe strazile adiacente B-dului Decebal in Rovine nu se poate circula pe trotuar. Strada Rampei nu cred c-a fost asfaltata in istoria ei (intr-un oras ce se dorea capitala culturala europeana).
    Stabiliti zone de dezvoltare industriala, domnilor si reanalizati traseele transportului in comun! Platim impozite intr-un oras cu aspect de sat datorita lipsei de planificare si viziune a primariei.

  3. #3
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9560

    Numai cunoscatori si parerologi pe forumul asta . Mars dreaku de aici , mars la facut socata .

    Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.