DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Elevii de clasa a VIII-a din județul Dolj se află în febra pregătirilor pentru Evaluarea Națională, examen pe care îl vor susține în vară, un prim test cu privire la cunoștințele dobândite fiind simularea Evaluării.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației pentru elevii de clasa a VIII-a, simularea Evaluării Naționale va avea loc în luna martie. De asemenea, elevii de clasa a VII-a vor fi și ei testați în aceeași perioadă.

Calendarul simulare Evaluarea Naţională 2019 este următorul:

11 martie: proba scrisă la limba și literatura română

12 martie: proba scrisă la matematică

13 martie: proba scrisă la limba maternă

22 martie: Afișarea rezultatelor la simulare

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, notele obținute la aceste testări nu se trec în catalog, doar în cazuri excepționale, când elevul solicită acest lucru.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, au loc discuții individuale cu elevii, se dezbat și la clasă, se organizează ședințe cu părinții, se pun în discuție și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.