A început examenul de bacalaureat

A început examenul de bacalaureat

2.100
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 4.000 de absolvenți de liceu din județul Dolj susțin, luni și marți, prima probă a examenului de bacalaureat, cea  a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, la nivelul județului au fost înființate 43 de centre de evaluare.

După această primă probă a examenului de bacalaureat, testarea va continua cu verificarea competențelor digitale, în zilele de 7, 10 și 11 iunie, iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Sănătății, probele scrise vor începe pe 1 iulie, cu examenul la limba română. Proba la Limba si literatura maternă  este programată marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.