Absolvenții de liceu sau facultate din Dolj, dezinteresați de Bursa locurilor de...

Absolvenții de liceu sau facultate din Dolj, dezinteresați de Bursa locurilor de muncă

6.043
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Tinerii din județul Dolj, absolvenți de liceu sau facultate nu par a fi interesați de găsirea unui loc de muncă, doar 109  persoane participând la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, organizată vineri la Casa Studenților din Craiova.

Potrivit reprezentanților AJOFM Dolj, la acțiune au participat aproximativ 600 de persoane, dintre care 109 absolvenți ai unor unități de învățământ. După o discuție cu angajatorii, 34 de tineri au fost aleși pentru a fi angajați și patru au și primit dispoziție de repartizare în muncă.

„Un număr de 582 de persoane au participat la această acţiune din care 109 absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, iar 34 absolvenţi au fost selectaţi în vederea angajarii. În ziua desfăşurării evenimentului patru absolvenţi au primit dispoziţie de repartizare în muncă pentru următoarele meserii: vopsitor auto, vânzător şi asistent farmacist”, a declarat Alina Gherioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

În ceea ce-i privește pe angajatori, 53 au participat la Bursă, posturile oferite fiind atât pentru persoanele cu studii superioare, cât și pentru cei cu studii medii. Aceștia s-au declarat dezamăgiți de faptul că tinerii nu au participat la eveniment, deși șomajul este în floare în județul Dolj.

„Au fost comunicate 1.990  locuri de muncă, astfel: 89 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare în următoarele profesii: expert fonduri, economist, specialist marketing, kinetoterapeut, trainer HR, automatist, programator, specialist calitate,inginer electric, proiectant reţele electrice, inginer climatizare, inginer reţele electrice, inginer electroenergetică, inginer CCIA,inginer instalaţii și 1.799 locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare oferite  în meserii din diverse domenii de activitate : domeniul agricol, hotelier, protecţie şi pază, construcţii, transporturi, asigurări, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, colectare deşeuri,activităţi de curierat, activităţi de call center, telecomunicaţii, industria alimentară, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, fabricarea construcţiilor metalice, fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice, fabricarea autovehiculeleor, fabricarea de piese şi accesorii pentru autovehicule. De asemenea au fost și 102 posturi destinate beneficiarilor Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă”, a completat Ghercioiu.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     27-02-2009
    Locatie
     1mai
    Mesaje
    30

    Deaia am terminat facultatea sa ma duc ca: vopsitor, vanzator, sudor sau farmacist [in cazul in care ati trecut pe la farmacie in ultimul timp, o sa intelegeti]. Iar pe cealalta parte, sunt locuri de munca precum: trainer hr, specialist calitate, proiectant retele, unde nu as angaja un proaspat absolvent.. Articol slab, mai incercati. P.S. – Nu vor bulangii astia de studenti sa se angajeze nu? nimeni nu vrea bani. Poate vor sa se angajeze dar nu pe minimul pe economie. De ce nu comparati salariile din Craiova cu cele de pe un post similar din alt oras? ex: Timisoara, Arad, Pitesti, Ploiesti, si alte orase mai apropiate, excludem Bucuresti.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.