DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţişti din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de reprezentanţi ai Agenţiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova, au desfăşurat, ieri, prin intermediul unei platforme de învățare online, o activitate informativ-preventivă cu o unitate de învățământ din municipiul Craiova, menită să marcheze Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoala.

POtrivit IPJ Dolj, prevenirea fenomenului de bullying în rândul elevilor reprezintă o prioritate a polițiștilor doljeni.

„Activitatea a adus în atenție cauzele generatoare ale comportamentelor deviante, formele de manifestare, caracteristicile și modalitățile de gestionare a unor situații concrete de bullying.  De asemenea, discuțiile au vizat și consecințele actelor de violență, atât în plan psihologic, fizic, cât și în mediul online (cyberbullying). Discuțiile dintre polițiști și elevi s-au axat pe teme legate de prevenirea delincvenței și măsurile ce trebuie luate pentru a evita victimizarea copiilor în şcoală”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Prin exemple de situații concrete, polițiștii au dorit să convingă copiii că toleranța și comunicarea sunt soluții mult mai eficiente de ieșire dintr-o situație conflictuală.

Recomandări adresate elevilor:

• Nu intrați în conflicte cu colegii sau cu alte persoane!
• Discutați cu profesorii/părinții și solicitați ajutorul acestora de fiecare dată când sunteți amenințați/șicanați de colegi!
• Evitați compania colegilor irascibili, conflictuali sau violenți!
• Atenție la limbajul folosit, atât în mediul online, cât și în public și nu daţi curs provocărilor altor persoane! De multe ori, de la violența verbală la cea fizică este doar un pas.
• Nu răspundeți cu violență, chiar dacă sunteți provocați!



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.