Adăpost pentru pasageri în stațiile de tramvai, pe traseul 100

Adăpost pentru pasageri în stațiile de tramvai, pe traseul 100

2.585
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craiovenii care circulă cu tramvaiul sau autobuzul au cerut, nu de puține ori, ca în stații să fie amenajate adăposturi, după ce în timpul verii sunt nevoiți să stea în soare, iar în sezonul rece, în ploaie sau zăpadă. RAT Craiova face un prim pas în acest sens, achiziționând, deocamdată, 22 de astfel de module ce vor fi montate pe traseul 100 al liniei de tramvai.

Potrivit caietului de sarcini, achiziția ajunge la suma de 400.000 de lei. Documentația a fost depusă la începutul acestei luni, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind data de 25 noiembrie.

Urmează a fi cumpărate două tipuri de adăposturi, unele formate dintre trei module(11 bucăți) și alte mai mici, din două module(11 bucăți).

Cerințele trecute în caietul de sarcini indică faptul că adăposturile trebuie să aibă un design modern, să fie fabricate din materiale rezistente, securizate și să fie dotate cu o bancă.

„Fiecare modul, la interior, va fi dotat cu o bancă de odihnă pentru călători, încastrată în pavimentul peronului sau în structura metalică a acestuia”, se mai arată în caietul de sarcini al investiției.

Staţiile unde adăposturilor vor fi formate din trei module sunt: la Casa Tineretului, Spitalul Nr. 2, Teatrul Naţional, Piaţa Centrală, Institut și pasajul Electroputere. Potrivit documentației, astfel de amenajări vor fi amplasate pe ambele sensuri de circulaţie a tramvaiului.

Celelalte staţii în care adăposturile vor fi mai mici, sunt la Hanul Craioviţa, zona ANL Craiovița, SIF Craiovița, Şcoala „Decebal”, Rotonda şi Viitorul.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.