Aeroportul Craiova: Restricții pentru pasagerii care vor să zboare spre Germania

Aeroportul Craiova: Restricții pentru pasagerii care vor să zboare spre Germania

2.648
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Germania a impus o restricție temporară de călătorie, care se aplică pentru toate zborurile care nu sunt urgente, au anunțat reprezentanții Aeroportului din Craiova. Totuși, pasagerii care aveau bilete pentru vineri, la primul zbor de după perioada restricțiilor, au aflat abia pe aeroport, azi-dimineață, că nu se pot îmbarca dacă nu se regăsesc într-una dintre situațiile în care călătoria e permisă.

Așa numita ”călătorie esențială”, după cum se arată în notificarea transmisă de nemți, include ”angajamente urgente de familie sau afaceri – din țările terțe în Republica Federală Germania”.

În anunțul Aeroportlui din Craiova, publicat pe site-ul acestuia, se arată că există și excepții de la restricțiile de zbor:

”1. Doar din motiv de reîntoarcere acasă, pentru:

A) Cetățenii EU și cetățenii din statele Schengen și membrii lor din familie

B) Cetățenii din țările terțe care sunt rezidenți pe termen lung, în conformitate cu directiva privind rezidență pe termen lung, precum și persoane care își primesc dreptul de rezidență, provenind din alte directive ale EU sau care dețin vize pe termen lung.

2. Alți călători cu o necesitate funcțională incluzând:

a ) Profesioniștii din domeniul sănătății, cercetării și din domeniul îngrijirii vârstnicilor

b) Lucrătorii la frontieră

c) Personalul din domeniul transportului, inclusiv echipajul de zbor care transportă bunuri și personal, în măsura în care e necesar

d) Diplomați, personal al organizațiilor internaționale, personal militar, în momentul exercitării muncii lor

e) Pasagerii în tranzit”.

Foto: arhivă

 

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  302

  Nu exista nici o limitare in Germania pentru cetateni UE si asociate Schengen+CEE. E un abuz care ar trebui sa se lase cu sanctiuni catre unele persoane.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.