Aeroportul din Craiova va purta numele inventatorului George Constantinescu

Aeroportul din Craiova va purta numele inventatorului George Constantinescu

5.033
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 2,00)

Aeroportul din Craiova va purta numele marelui inventator din Bănie, George (Gogu) Constantinescu, decizia fiind luată cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la nașterea acestuia, dar și pentru că anul acesta se împlinesc 83 de ani de când s-a inființat instituția.  

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, o documentație în acest sens va fi pregătită și un proiect de hotărâre va ajunge pe masa consilierilor județeni, pentru vot.

,,Anul acesta se împlinesc 140 de ani de la nașterea lui George (Gogu) Constantinescu și tot anul acesta împlinim 83 de ani de când a luat ființă Aeroportul din Craiova. Luna trecută, am depus cel mai mare proiect de dezvoltare a Aeroportului din Craiova, proiect de 92 de milioane de euro. Acest lucru ne-a făcut, după un timp în care ne-am tot sfătuit și studiat cu oamenii din domeniu, să venim cu propunerea ca Aeroportul din Craiova să poarte numele George Constantinescu. Este și un omagiu pentru unul dintre cei mai mari oameni de știință pe care România i-a dat, respectiv Doljul i-a dat. La următoarea întâlnire o să pregătim toată documentația și în următoarea ședință de Consiliu Județean o să propunem consilierilor să schimbăm denumirea aeroportului”, a precizat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

George (Gogu) Constantinescu s-a născut la Craiova pe 4 octombrie 1881.

Acesta s-a remarcat, în timp, prin cele aproape 400 de invenții, printre care inventarea cutiei automate de viteze, a betonului armat sau a  dispozitivului Constantinesco Fire Control Gear, fabricat în 50.000 de exemplare pentru aviația engleză.

2 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  305

  Mai bine puneau numele la alta personalitate. Avem destule nume consacrate in Craiova si nu numai carora li se poate pune numele. Eu personal nu am auzit de acest „gogu” dar stiu alte zeci de peronalitati, care sunt cunoscute de intreaga Craiova si nu numai. Mai bine puneam numele unui aviator, sau a altei personalitati. Decat gogu constantinescu, mai bine ziceam la aeroport Amza Pelea. De el stie o intreaga Romania

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  305

  Sa scrie sus mare, gogu international airport, sau aeroportul gogu craiova. Pisamas pe voi de politruci lesinati….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.