Agenți și ofițeri din cadrul Penitenciarul Pelendava-Craiova, la protest în fața Ministerului...

Agenți și ofițeri din cadrul Penitenciarul Pelendava-Craiova, la protest în fața Ministerului Justiției

1.414
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Agenți și ofițeri din cadrul Penitenciarul Pelendava-Craiova, au participat, luni, la mitingul organizat în fața Ministerului Justiției, aceștia fiind  nemulțumiți de faptul că ministrului Justiției, deși cunoaște problemele lor, nefiind prima acțiune de protest, nu a oferit încă un răspuns.  

Reprezentanții Sindicalului Phoenic-Pelendava din Penitenciarul Pelendava au menționat, într-un comunicat de presă, că aceste proteste se vor relua cu regularitate la interval de două săptămâni, cu modificarea locațiilor de protest.

Angajații penitenciarelor cer următoarele lucruri:

Asigurarea fondurilor necesare pentru ocuparea, in cursul anului 2021, a unui nr. suplimentar de 2000 posturi fata de situația din luna ianuarie 2020.

Efectuarea modificărilor normative necesare în vederea acordării titlului de specialist de clasapentru polițiștii de penitenciare, similar polițiștilor.

Respectarea Legii nr 153/2017, respectiv a prevederilor referitoare la aplicarea (etapizata) a actului normativ, pentru anul 2021.

Indexarea pensiilor polițiștilor de penitenciare trecuți in rezerva, cel puțin cu valoarea inflației.

Acordarea suplimentului de risc COVID-19 pentru personalul implicat în activități generatoare de riscuri pe aceasta linie.

Punerea in aplicare a Deciziilor ICCJ nr 51/2019 privind plata corectă a salariului si respectiv nr 65/2020 privind plata corectă a orelor suplimentare.

Plata indemnizației de concediu cu sporuri, urmare a sentințelor civile existente precum si a modificărilor legislative intervenite.

Îmbunătățirea condițiilor de munca și a dotărilor prin aplicarea prevederilor convenite in Acordul colectiv la nivelul grupului de unități (alocarea bugetului necesar).

2 COMENTARII

 1. #1
  als
  Junior
  Data de inscriere
   10-02-2007
  Mesaje
  58

  proteste, da sa faca ….ca au dreptul, dar daca nu le convine mormanu de bani care il aiu ca salariu sa vina la privat sa munceasca pe salariul minm pe economie(atentie cu studii superioare, asta dupa ce le fac majoritatea pandarilor de la ANP) si gata, ce atata stres.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.