Ai idei cu privire la activitatea orașului? Transformă-le într-un proiect și primești...

Ai idei cu privire la activitatea orașului? Transformă-le într-un proiect și primești finanțare de la Primăria Craiova

3.341
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craiovenii care au idei cu privire la activitatea orașului, în domenii ce au legătură directă cu municipalitatea, le pot transforma în proiecte pentru care pot primi finanțare în cazul în care se dovedesc a fi cele dorite de cetățenii urbei.

Reprezentanții Primăriei Craiovei au anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că aceste proiecte vor fi depuse online, accesând aplicația craiova.decid.ro, bugetul maxim oferit pentru un proiect ce va fi desemnat câștigător fiind de 50.000 de euro.

Ideile craiovenilor trebuie să fie legate de activitatea municipalității și a Consiliului Local Craiova, existând mai multe domenii pe care le pot atinge, de la infrastructură până la asistență socială sau digitalizare.

După ce va fi desemnat câștigător, proiectul va fi implementat de către reprezentanți ai Primăriei Craiova, persoana care l-a conceput fiind cooptată în echipa respectivă.

„Bugetul total alocat este de 200.000 euro, valoarea maximă a unui proiect este de 50.000 euro. Se pot înscrie persoane fizice, persoane juridice, ONG-uri. Condiţia este să aibă vârsta peste 18 ani şi să fie locuitor al municipiului Craiova sau să lucreze în Craiova, iar proiectul să fie strict legat de activitatea oraşului. (…) Axele pe care ne-am gândit noi să se desfăşoare sunt legate de infrastructură, siguranţa circulaţiei, cultură, strategie și planificare urbană, asistență socială sau digitalizare”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Persoanele interesate trebuie să știe că perioada de depunere a proiectelor este 1 noiembrie – 1 decembrie, urmând ca o comisie să aleagă cele mai bune idei, pentru ca în intervalul 23 decembrie-23 ianuarie, cetățenii să poată vota.

În data de 24 ianuarie vor fi desemnate proiectele câștigătoare, sumele de bani alocate fiind prinse în bugetul aferent anului 2020.

În cadrul acestei conferințe, viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a vorbit despre un alt proiect ce ține de mediul online și care are o serie de avantaje atât pentru cetățeni, cât și pentru funcționarii instituției.

Proiectul constă în realizarea unui portal de servicii prin care care cetățenii pot obține anumite documente fără a mai merge la ghișee.

„Este un proiect important pentru Primăria Craiova și pentru cetățeni pentru că efectiv vom crea un portal de servicii pentru cetățeni prin care dumnealor pot, prin această digitalizare, să acceseze și noi să livrăm foarte multe documente. Se pot obține online, de exemplu, o autorizație de liber acces, acord de funcționare, acord de ocupare temporară a domeniului public și probabil că în urma ședinței tehnice vom adăuga câteva astfel de documente”, a explicat Bărăgan.

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.