DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Ministerul Sănătății anunță că mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în aproape 100 de spitale din România. Medicamentul este folosit în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii de boală, spun reprezentanții MS. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți de MS, este vorba despre 8.570 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent.

Medicamentul a ajuns în 94 spitale din toată țara.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Laurențiu Ivanovici, a precizat că acest medicament trebuie solicitat în funcție de situația în care se găsește stocul din fiecare unitate mdicală.

La Craiova, a explicat managerul, se fac solicitări din două în două zile. Luni dimineață au ajuns în farmacia instituției spitalicești nu mai puțin de 60 de doze de Remdesivir.

 

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.