(Update) Amenzi majorate, din 3 aprilie, pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanțele...

(Update) Amenzi majorate, din 3 aprilie, pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanțele militare

4.076
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

UPDATE, revenire: „Referitor la aplicarea noilor sancțiuni contravenționale, cu valori mărite, pentru încălcarea prevederilor OUG 1/1999, facem precizarea că articolul privind majorarea amenzilor intră în vigoare din noaptea de 2 spre 3 aprilie, mai exact din 3 aprilie ora 00:00”, conform ultimelor anunțuri ale Grupului de Comunicare Strategică.

***

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă regimul stării de asediu și pe cel al stării de urgență vor fi majorate începând de joi, 2 aprilie 2020. Minimul va fi de 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minimul de 100 de lei și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.

Și amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

Grupul de Comunicare Strategică mai anunță că, în plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

– confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;

– interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

– suspendarea temporară a activității;

– desființarea unor lucrări;

– refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.