Amenzi pentru cojile de semințe aruncate prin parcuri și pe aleile de...

Amenzi pentru cojile de semințe aruncate prin parcuri și pe aleile de lângă blocuri

1,875
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În perioada 24 – 26 iunie, structurile operative cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au desfășurat mai multe acțiuni specifice, punctuale, atât pe timp de zi, dar și pe timpul nopții, pentru depistarea și sancționarea persoanelor ce încalcă regulile de conviețuire socială cu privire la aruncarea diverselor gunoaie pe domeniul public (ambalaje, peturi, cutii, coji de semințe). 

Acțiunile s-au desfășurat atât pe marile bulevarde, cât și pe aleile dintre blocuri, în locurile cunoscute ca fiind zone unde se produc astfel de contravenții, dar și în funcție de sesizările cetățenilor: locuri de joacă, foișoarele amenajate de Primăria Craiova, zonele imediate acestora, părculețele din jurul blocurilor de locuințe, căile de acces către blocurile de locuințe unde sunt instalate bănci, etc.

Astfel, au fost aplicate un număr total de 127 sancțiuni contravenționale (din care 89 amenzi și 38 avertismente), pentru încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Craiova nr. 319/2009 modificată și completată prin HCL nr. 233/2015) – pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții, persoanelor ce au fost depistate că au murdărit domeniul public prin aruncarea de ambalaje, peturi, chiștoace de țigări, coji de semințe, etc.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 26.650 lei.

Pe perioada de vară astfel de acțiuni vor avea caracter permanent, atât ziua, dar și pe timpul nopții.

4 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  196

  La cat mai multe ca este dezastru, mai ales printre blocuri sau bancile din fata/spatele blocurilor unde se strang cocalarii si pitipoancele si fel de fel de derbedei betivi, si drogati, etc.

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  442

  Pai daca asa le place animalelor a traiasca! In jeg si mizerie! Dar sa-i educe… sa nu mai dea amenzi de 200 lei! Sa dea de 1000 si nu mai toaca nimeni seminte!

 3. #3
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  197
  Citat Mesaj initiat de costyn0714
  Pai daca asa le place animalelor a traiasca! In jeg si mizerie! Dar sa-i educe… sa nu mai dea amenzi de 200 lei! Sa dea de 1000 si nu mai toaca nimeni seminte!

  Amenda este intre 300 si 700 de lei daca nu stiai. Da, sunt de acord sa o faca si un milion de lei, si sa se aplice, caci altfel nu se mai civilizeaza animalele. Si eu chem mereu Politia Locala, si le face poze, si le da avertismente si pune sa faca curat, nu aplica legea. Si cate 300 de lei daca le da saptamanal sa vezi ce le piere pofta de seminte, sucuri, bere, etc. prin locurile publice, dar ce sa vezi, nu se aplica legea. Nu mai zic de faptul ca de multe ori nici nu raspund la apeluri, sau raspunde cineva dar nu vine nimeni. Odata am fost si personal la sediu si tin usa incuiata si stau in birouri seara nederanjat. Unu mi-a motivat odata ca sunt putini, un echipaj, si este pe teren deaia nu raspund nici la telefon. O mizerie mai mare cei de la Politia Locala ei insasi, care spuneau ca legea 61 cu tulburarea linistii nu pot sa o aplice decat in ora de liniste de la pranz sau dupa ora 22, desi legea spune clar ca n-ai voie sa faci galagie la nici o ora din zi, cu mentiunea ca amenda in toate orele zilei este de la 200 la 1000 de lei, iar in timpul orelor de liniste de la 500 la 1500 de eli. Ei nici legea nu o stiu, dapai sa o si aplice. Se plangea unu ca au reclamatie de la locurile de joaca de la oameni ca fac galagie acolo, si zicea catre mine “da este loc de joaca da-o naiba” zic eu, mai nene, loc de joaca nu de facut galagie. El crede ca in locul de joaca trebuie sa suporti tipetele si urletele dementilor ca na, este loc de joaca. N-ai cu cine frate, n-ai cu cine. O sa fac o sesizare la sefi lor de care apartin, in speta la Primaria Craiova s avedem cum sta treaba cu ei.

 4. #4
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  444

  Da asa este! Am gresit cand am scris 200 lei! Au primit 300 lei amenda (dupa un calcul simplu)adica minim!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.