Amenzi pentru craiovenii care blochează locurile din parcări în baza achitării taxei...

Amenzi pentru craiovenii care blochează locurile din parcări în baza achitării taxei de 41 de lei

8.207
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

Polițiștii locali craioveni cu atribuții în domeniul circulației, vor efectua activități de prevenire, în această săptămână, prin care vor informa proprietarii de autovehicule că sunt obligați să își plătească taxa de parcare, dar că acest lucru nu le oferă drept de proprietate asupra spațiului respectiv.

Această taxă, în sumă de 41 de lei, trebuie plătită în fiecare an, în primul trimestru, după care se aplică amenzi celor prinși în neregulă.

Întrucât în ultima perioadă au apărut discuții în contradictoriu și chiar scandaluri între craiovenii care consideră că prin achitarea acestei taxe devin proprietari asupra locurilor respective, unii chiar găsind modalități de a le bloca cu diverse dispozitive, autoritățile vor recurge la metoda afișelor informative și pentru astfel de situații.

„Pe ușile de acces în scările blocurilor din Craiova, precum și la avizierele acestora (după caz), vor fi lipite comunicate în care sunt precizate prevederile Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 73 / 2019, cu mențiunea specială potrivit căreia „achitarea taxei de parcare a autovehiculului pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, NU CONSTITUIE DREPT DE PROPRIETATE asupra amplasamentului pe care este parcat autovehiculul (sintagma ”LOCUL MEU DE PARCARE” folosită ilegal de unii proprietari/deținători de autovehicule), orice utilizator ce achită taxa de parcare având dreptul să parcheze, cu respectarea legislației rutiere, oriunde în municipiului Craiova, pe proprietatea publică/privată a autorității locale”, iar rezervarea locurilor de parcare şi/sau semnalizarea acestora cu altfel de însemne, marcaje, folosirea unor sisteme de blocare a accesului sau dispozitive, sau folosirea de personal în acest scop se sanctioneaza contraventional cu amendă cuprinsă între 500 lei – 2.500 lei”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Craiova.

 

 

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    31

    Sunt care se cred stapani pe locul de parcare. Dupa ce pleaca le blocheaza cu pietroaie, navete, sau bidoane de 5-10 litri de apa ca altii sa nu poata parca acolo. Chiar am facut sesizare la Politia Locala cu imagini din Google Maps indicand exact locatia unde am vazut asa ceva. In unele locuri chiar sunt surprinse imagini in street wiew unde se vad borduri puse pe post de bariera. Sa-i snopeasca in amenzi sa se sature de „proprietate privata”

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    374

    Pai daca mai mult nu gandesc acesti indivizi…! Exact..sa primeasca o amenda si s-au saturat de „proprietatea” lor pe domeniul public pe vecie! Eu nu m-am confruntat pana acum cu un asemenea exemplar dar si daca o voi face,un simplu apel il va educa imediat!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.