Amenzi pentru craiovenii prinși că fumau în locurile de joacă pentru copii

Amenzi pentru craiovenii prinși că fumau în locurile de joacă pentru copii

1.955
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Având în vedere constatările polițiștilor locali din Craiova precum și sesizările cetățenilor cu privire la faptul că în incinta locurilor de joacă, amenajate pe proprietatea publică de către autoritatea locală, sunt persoane care fumează în timp ce copiii se joacă, patrule de polițiști locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale au efectuat mai multe acțiuni specifice, punctuale, la locurile de joacă din cartierele craiovene, cu scopul depistării, identificării și sancționării persoanelor care nu respectă prevederile legale privind conviețuirea socială.

Astfel, în urma acestor acțiuni, au fost legitimate un număr de 61 persoane, fiind aplicate 56 sancțiuni contravenționale (51 de amenzi și 5 avertismente) pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 349/2002 actualizată, modificată și completată prin Legea nr. 15/2016 – pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, întrucât persoanele sancționate au fost depistate în timp ce fumau în incinta locurilor de joacă.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 4.650 lei.

Astfel de acțiuni se vor derula și în perioada următoare.

 

4 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  186

  Foarte bine !!! Astept sa fie amendati si ghiolbanii de taximetristi care fumeaza in masini, desi legea fumatului le interzice acest lucru, sau in scarile de bloc unde uni fumeaza desi este interzis prin lege.

 2. #2
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7554

  Nu mai poti sa fumezi si tu linistit ca te ia garda.. dar depozitele de gunoi, platformele de gunoi imputite.. care emana miros de gunoi, de mizerie.. nu le mai amendeaza nimeni?
  Ma mir ca le-au blurat ochii.. or fi citit militienii locali ce scriu pe aici..

  Pe mine daca ma prindeau cu jointu in bot.. dosar penal scria pe mine

  Oricum peformante camerele alea cu zoom.. au costat o caruta de bani… din cate se pare.

 3. #3
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  195
  Citat Mesaj initiat de koss®
  Ma mir ca le-au blurat ochii.. or fi citit militienii locali ce scriu pe aici..

  Tu iar bati campii. Ai citit legea despre pozat si filmat in spatiul public ? Politia are dreptul sa te pozeze oricum. Faptul ca da poza la presa este alta poveste. Singurul fapt ce interzice postarea de imagine fara a fi blurata, este acea a unei singure persoane timp portet, careia trebuie sa-i ceri acordul sa o postezi. Din acest motiv cei din presa au tras linia aia albastra, sa nu apara fata in clar. Ti-am mai aratat cum e cu legea asta in spatiul public, dar nu vrei sa o vezi. O gasesti la subiectul cu semintele si bautura in spatiu public. Un grup de persoane care apar acolo in poza nu incalca nici o legea cum crezi tu si te ambalai aiurea. Ia si mai citeste aici ce este interzis la pozat si filmat.

  Codul civil prevede clar ce fapte sunt considerate atigneri aduse vieţii private prin articolul 74 din Sectiunea a III-a a Capitolului 2. Mă voi referi strict la fotografiere şi înregistrare video.

  Ce nu avem voie:

  c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia.
  d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal.
  f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză.
  g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite.
  Aşadar şi prin urmare, nimeni nu are dreptul să vă interzică fotografierea atâta vreme cât vă aflaţi pe un domeniu public iar subiectul vostru nu se află pe proprietate privată. Spor la fotografiat şi la filmat!

  Uite si legat de o singura persoana cum iti zic, adica o poza direct in fata tip portret.

  Nu poate fi publicată și utilizată o fotografie care conține portretul unei persoane fără consimțământul acesteia;
  Portretul poate fi utilizat dacă subiectul este fotomodel (și există, deci, o colaborare contractuală) sau a primit o remunerație în schimbul fotografiilor;
  Orice persoană are dreptul la imagine, motiv pentru care acesta/aceasta poate interzice publicarea unei fotografii care îi poate afecta integritatea personală.
  Dacă realizați o fotografie cu unghi larg de cuprindere, spre exemplu într-un parc sau în alt spațiu public, în care apar mai multe persoane, dar accentul nu este pus asupra uneia dintre ele (în sensul că nu e un portret evident), atunci nu este necesar acordul tuturor persoanelor.

  PS. Asa c anu mai latra aiurea si documenteazate inainte sa aberezi ceva.

 4. #4
  De-al casei
  Data de inscriere
   01-06-2012
  Mesaje
  352

  @Atrium, ce zice el este bine rezumat aici https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.