Ample razii ale poliției în acest sfârșit de săptămână

Ample razii ale poliției în acest sfârșit de săptămână

5.650
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

În noaptea de 15/16 septembrie a.c.,  în intervalul 00:00-08:00, a fost organizată o acțiune cu caracter preventiv – reactiv, la care au luat parte efective mărite de polițiști din cadrul IPJ Dolj, în scopul menținerii unui climat de siguranţă civică și al respectării hotărârilor și dispozițiilor organelor judiciare.

La această acțiune au participat efective de polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliției municipiilor Craiova, Calafat și Băilești, precum și din cadrul subunităților de poliție din orașele Segarcea, Bechet, Dăbuleni şi Filiaşi.

Obiectivul actiunii a fost acela de a verifica modul de respectare a dispoziţiilor organelor judiciare pe linie de supravegheri judiciare, precum şi depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii.

Astfel, au fost verificate 32 de locuri și medii de interes operativ, 56 de localuri de alimentație publică, printre care săli de jocuri, baruri, precum și alte localuri de agrement. Totodată au fost legitimate 98 de persoane și controlate peste 40 de autovehicule. Polițiștii doljeni au efectuat 30 de verificări inopinate la persoane arestate la domiciliu conform dispozitiilor legale în vigoare.

Oamenii legii au aplicat și 19 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5535 lei, cu ocazia actiunii fiind constatate și 2 infracţiuni la regimul circulației rutiere. Spre exemplu, în cadrul acestei acțiuni a fost pus în aplicare si un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Galaţi pe numele  VIORICĂI ADNANA F., 45 de ani, din Craiova, aceasta având de executat o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

În noaptea de sâmbată spre duminică, 16/17 septembrie, în conformitate cu dispoziţiile interne, în județul Dolj a fost organizată şi executată o razie pentru prevenirea şi  combaterea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere, precum şi pentru reducerea accidentelor rutiere.    

La această activitate au participat peste 145 de polițiști din cadrul IPJ Dolj, de la frmațiunile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, precum și luptători din cadrul S.A.S. Au fost instituite 31 de filtre rutiere pe mai multe artere de circulație, sens în care au fost controlate 652 de autovehicule.

De asemenea, polițiștii au legitimat 759 de persoane, fiind efectuate atât controale corporale, cât și controale asupra bagajelor în peste 78 de cazuri. 16 persoane au fost conduse la sediile unitătilor și subunitătilor de poliţie, fiind totoodată efectuate 83 de verificări în bazele de date.

Polițiștii rutieri prezenți în stradă au efectuat 393 de testări cu aparatul etilotest, ocazie cu care au constatat 11 infracţiuni  la regimul circulaţiei rutiere, fiind reținute 24 de permise de conducere, în 8 cazuri motivul fiind conducerea sub influența alcoolului. Tot în cursul acestei razii au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Au fost depistate 10 persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, fiind totodată aplicate 207 sancțiuni contravenționale atât în ceea ce privește nerespectarea legislatiei rutiere, cât și pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de polițiști se ridică la 83.895 lei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.