An greu pentru apicultorii doljeni. Vor primi bani de la stat

An greu pentru apicultorii doljeni. Vor primi bani de la stat

1.331
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Apicultorii doljeni vor primi sprijin financiar de la stat, anul acesta, pentru că familiile de albine nu au putut să beneficieze de hrană suficientă din cauza cantității mici de polen și nectar și astfel cheltuielile cu întreținerea lor au fost ridicate.

Marți, Guvernul a aprobat hotărârea prin care se instituie schema de „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2019 asupra sectorului apicol”.

De acest ajutor beneficiază: apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014, cu modificările și completările ulterioare, valabil la data depunerii cererii; apicultori, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare; apicultori, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică constituite conform legii.

Sprijinul financiar va fi în valoare de 20 lei/familia de albine, reprezentând aproximativ 48% din cheltuielile efectuate de către apicultori pentru asigurarea rezervelor de hrană, conform tehnologiei apicole.

Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar respectiv şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Termenul de depunere a cererilor şi documentelor însoțitoare la Directiile Agricole Județene este 31 octombrie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.