DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Salariați ai Termocentralei Ișalnița și ai SE II Craiova din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor protesta în Piața Prefecturii Dolj, în zilele de 14, 19 și 21 octombrie, nemulțumiți fiind de faptul că legea privind reducerea vârstei de pensionare pentru salariaţii din sectorul producţie, la vârsta de 52 de ani, este blocată la Ministerul Muncii prin casele de pensii. 

Cu toate că a fost aprobată de Parlament, Casa Naţională de Pensii susţine că legea nu asimilează perioadă anterioară în care angajaţii nu au beneficiat de condiţii speciale de muncă.

Din această cauză, angajații din producție din cadrul Complexului Energetic Oltenia au de suferit, fiindu-le respinse dosarele de pensionare.

Deși li s-a promis că se va rezolva situația, acest lucru nu s-a întâmplat până acum, motiv pentru care vor continua protestele.

Angajați ai SE II Craiova și ai Termocentralei Ișalnița vor acționa și ei în această direcție, fiind anunțate acțiuni de protest în zilele de 14, 19 și 21 octombrie, în Piața Prefecturii din Craiova.

„Domnul Vîlceanu, ministru acum, a recunoscut că este bună legea, dar s-a luat în calcul să se asimileze doar perioada până în 2001. Se dorește acest lucru pentru că până în 2001, noi aveam grupe de muncă, apoi s-a trecut la condiții de muncă. În august, anul acesta, am primit acte adiționale potrivit cărora suntem încadrați în condiții speciale de muncă. Angajații din producție au primit aceste acte. L-aș întreba pe domnul ministru cum explică acest lucru. Noi unde ne-am situat între cele două perioade? Sperăm să țină cont și să deblocheze această lege. Acum când a trecut la butoane, domnul Vîlceanu înceracă să o dea la întors”, a spus Nicușor Văduva, angajat în cadrul Termocentralei Ișalnița din județul Dolj.

Acesta a mai spus că marea problemă a Complexului Energetic Oltenia este că aceste pensionări ar lăsa unitatea fără specialiști, deficitul de personal fiind deja semnalat în multe structuri CEO.

În zilele de 14, 19 și 21 octombrie vor fi proteste în toate zonele din țară unde activează mineri sau energeticieni.

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.