Anișoara Stănculescu, candidat PMP la Primăria Craiova: „Am argumente pentru desființarea Poliției...

Anișoara Stănculescu, candidat PMP la Primăria Craiova: „Am argumente pentru desființarea Poliției Locale” (P)

3.272
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai mult ca oricând grija pentru banii publici e prioritară. Craiova nu își permite luxul să arunce bani pe fereastră. De aceea cred că o evaluare corecta, fără criterii extraprofesionale, trebuie făcută la instituțiile din subordinea Primăriei și a Consiliului Local.

Poliția Locală Craiova are un buget de peste șapte milioane de euro pe an.

Salariile poliţiştilor locali sunt aproape duble faţă de poliţiştii Ministerului de Interne, în condiţiile în care atribuțiile, responsabilitatile și competențele profesionale nu pot fi comparate.

De ce cred că nu e nevoie de o asemenea instituție care înghite bani  cu care se pot construi două școli, se pot asfalta minim 5 km de străzi, se poate utila un spital pe an la standarde europene, se pot cumpăra bunuri de patrimoniu, cum ar fi terenuri sau clădiri istorice?!

Pentru că paza clădirilor primăriei și a parcurilor ar putea fi făcută de o firma privată de pază la costuri mult mai mici. Nu de Poliția Locală!

Pentru că paza pieţelor publice le-ar putea face direct SC Piețe și Târguri SRL  prin intermediul firmelor private și ar putea fi achitată din încasările proprii. Nu Poliția Locală!

Pentru că verificarea biletelor prin mijloacele publice de transporteste o anomalie în condițiile în care SC. RAT SA este o firma de sine stătătoare care ar trebui să-și angajeze singuri aceste servicii.

Pentru că ridicarea autoturismelorîn tandem cu RAT SA  nu este treaba Politiei locale! Acest lucru  l-ar putea face RAT-ul cu echipajele din poliţie. Nu Poliția locală!

Pentru că patrularea pe străzi este un serviciu absolut inutil atâta timp cât infracționalitatea a crescut, în loc să scadă, iar Poliția Locală NU are  competenţe de cercetare penală.

Pentru că ocupația de a fotografia dovezi de neconformitate cu legea,  în ajutorul serviciului de disciplină în constructii, lucru ar putea sa îl facă si singuri angajatii primăriei, aşa cum se făcea înainte. NU, Poliția locală!

Banii plătiți din taxe și impozite sunt munciti din greu de majoritatea craiovenilor.Un primar care iubește Craiova trebuie să aibă grijă de acesti bani care trebuie să se întoarca la ei în servicii de calitate nu pentru a umple buzunarele unor bugetari de lux.

Comandat de PMP Dolj, executat de SC FORUMNET SRL, cod AEP 21200020

 

 

1 COMENTARIU

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   30-12-2008
  Mesaje
  3

  Felicitări pentru curajul de a spune un mare adevăr !!!
  S-au denumit gardieni publici, apoi polițiști comunitari și acum polițiști locali, iar ei nu au nicio legătură cu ce înseamnă cuvântul polițist.
  Acești, purtători de uniforme, angajați ai primăriei, nu au niciun fel de pregătire și doar un simplu dialog cu ei îți poate dovedi, fără echivoc, acest lucru.
  Toate domeniile au excepții dar la ei au devenit regula, reprezintă doar încă o masă de manevră in scop electoral, pentru cine se află la putere.
  Venituri de 5000 – 6000 de lei lunar, pentru paza unor parcuri, ronduri de flori sau identificarea mașinilor parcate neregulamentar, este mult, mult prea mult, nu au nicio justificare aceste venituri, mărirea lor trebuia să vină și cu o responsabilizare pe măsura.
  Iar pe lângă ce a spus doamna Anișoara Stănculescu aș mai adăuga faptul că orașul este plin de ambalaje aruncate, lângă majoritatea băncilor este covor de semințe, spațiile verzi și nu numai, sunt sufocate de excremente ale animalelor de companie, piesele mobilierul urban distruse sau vopsite cu graffiti, cerșetori in fiecare intersecție, iar ei păzesc panourile electorale, nici la asta nu cred că se pricep.
  Nu le-a cerut nimeni sa prindă infractori, nici nu ar știi cum arăta unul, cred, chiar dacă ar da peste el fortuit, nu le-a cerut nimeni să fie polițiști adevărați, asta pentru că nu sunt și nu vor fi vreodată, doar o denumire nefericită le atribuie numele ăsta, dar prevenirea, combaterea și sancționarea aspectele mai sus amintite, le revine din punct de vedere legal ca arie de competență și nu și-au făcut niciodată datoria cu privire la respectivele fapte antisociale, deci desființarea lor este o idee nemaipomenită.
  Între timp, poate ne explică directorul acestei instituții, cu ce se ocupă ei mai exact, pentru ce sunt remunerați lună de lună din bugetul local.
  Noi, toți cetățenii, atâta timp cât vor mai exista ca și instituție, ar trebui să îi atenționăm care este menirea lor de fapt, poate nu știu, poate sunt mai timorați, le este rușine că încasează prea mulți bani, in comparație cu ce activități desfășoară, le trebuie o mică ,, incurajare ,, de la noi ,, contribuabilii ,, doar le place să ne spună așa.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.