Aproape trei ore și jumătate de (de)zbateri în Primăria Craiova

Aproape trei ore și jumătate de (de)zbateri în Primăria Craiova

2.793
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Zi aglomerată la sediul central al Primăriei Craiova, unde, vineri, s-a dezbătut public Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Craiova pentru anul 2020. În fața unei săli pline, administrația locală și-a prezentat proiectul de hotărâre cu privire la banii pe care va trebui să-i gestioneze în 2020. Timp de aproape două ore, reprezentanții municipalității au prezentat planul bugetului, fiind oferite, pe lângă tabelele cu date și sume punctuale, și unele informații sau explicații suplimentare de către edilul Mihail Genoiu! Ultima parte a întâlnirii, dedicată celor care au dorit să vină cu propuneri, sugestii și/sau sesizări, a durat o oră și jumătate. 16 persoane s-au înscris, anterior începerii dezbaterii, la cuvânt, între ele și doi consilieri locali PNL, Marian Vasile și Flavius Sirop, și deputatul liberal Nicolae Giugea, cu care, de altfel, primarul a avut un schimb de replici accide. 

Printre propunerile făcute de cetățenii înscriși la cuvânt, cele mai multe s-au referit la parcările din oraș, fie că a fost vorba despre cele cu plată, fie cele curente sau de lipsa acestora. Și traficul din oraș a fost de interes, fie că s-au cerut noi marcaje pietonale, semafoare sau reparații de străzi. S-a cerut, totodată, suplimentarea sumelor pentru sănătate, organizarea unui referendum pentru ca cetățenii să-și exprime aprobarea sau dezacordul în privința construirii centralei nucleare de la Kozlodui, susținerea unui program pentru prevenirea infertilității; s-au pus întrebări legate de calitatea aerului din oraș. Reprezentantul pensionarilor din Craiova a solicitat scăderea vârstei pentru acordarea facilității transportului cu mijloacele RAT, de la 70 de ani la 65. Și problema siguranței copiilor în preajma unităților de învățământ a făcut subiectul unei interpelări, precum și locurile de joacă. În discuții a fost abordată și o situație a unui ansamblu rezidențial privat nou construit, unde locatarii se plâng că nu au străzi, dar nici ”canalizare normală”. Au fost solicitări și pentru montarea mai multor pubele pentru gunoi selectiv, gărdulețe metalice între blocuri și camere de supraveghere. Nu în ultimul rând, ora și ziua organizării dezbaterii a fost subiect de nemulțumire. Edilul Craiovei a venit cu un răspuns ori explicație pentru fiecare dintre solicitările sau propunerile enunțate, fiecare dintre cei care s-au adresat reprezentanților municipalității urmând să vadă dacă ceea ce li s-a spus s-au promis se va și înfăptui.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.