Aproximativ 760 de containere de gunoi îngropate vor fi instalate în zona...

Aproximativ 760 de containere de gunoi îngropate vor fi instalate în zona blocurilor din Craiova

12,600
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat, la sfârșitul acestei săptămâni, contractul cu asocierea de firme care va amenaja și echipa platformele pentru containere îngropate destinate colectării deșeurilor în municipiul Craiova și va furniza utilajele necesare gestionării acestora.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, investiția, cu o valoare totală de 7,5 milioane de euro, reprezintă componenta care va definitiva Sistemul de management integrat al deșeurilor, realizat în cadrul celui mai complex proiect cu finanțare europeană al administrației județene.

(…) Asocierea de firme căreia i-a fost atribuit va trebui să proiecteze și să amenajeze, în Craiova, aproape 440 de platforme, pe care va instala un număr total de aproximativ 760 de containere îngropate, destinate zonelor cu blocuri din municipiu. În același timp, vor fi livrate 15 utilaje speciale, de diferite tipuri și capacități, pentru diversele operațiuni pe care le presupune gestionarea acestei noi rețele, de la ridicarea și transportarea deșeurilor la curățarea containerelor”, declară Ion Prioteasa.

Noul sistem va înlocui actualele platforme supraterane, iar obiectele din sticlă, metal, plastic, hârtie și carton vor fi colectate separat de resturile menajere.

Contractul încheiat între Consiliul Județean Dolj și S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. – Nord Engineering S.R.L., are o valoare totală de 34.380.393 lei, inclusiv TVA, sumă care include prețul utilajelor specifice și al containerelor furnizate, precum și prestarea serviciilor de proiectare, inscripționare, instruire și testare aferente și executarea lucrărilor de montare. În cadrul contractului, vor fi construite 438 de platforme, pe care vor fi amplasate 729 de containere îngropate cu capacitatea de 5 metri cubi și 30 de containere de 3 metri cubi.

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai cuprins achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea, precum și construirea a patru stații de transfer, a două stații de compostare și a unei stații de sortare a deșeurilor.

Fotografie simbol

2 COMENTARII

 1. #1
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  4438

  IN SFARSIT

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   01-02-2013
  Mesaje
  459

  Să înceapă comentariile cu:
  ” asta ne trebuia nouă acum ”
  ” păi da, nu faceți nimic în orașul ăsta de căcat, aduceți ghene ”
  ” cea mai proastă investiție ”
  Oricum, nu vor rezista mult până să fie vandalizate.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.