DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că au oprit multe dintre obiectivele pe care le au la nivel de județ pentru a direcționa sumele de bani respective către asistența socială pentru că de la Gurvern nu au mai fost alocate fonduri. 

„Vorbim despre domeniul asistenției și protecției sociale. De la Guvern, DGASPC Dolj a primit 23 % din necesar, financiar vorbind. Guvernul a alocat 31 de milioane de lei, iar instituția are nevoie de un buget anual de 134 de milioane de lei. Restul de bani, respectiv aproximativ 20 milioane de euro, Guvernul trebuie să îl aloce Doljului. CJ Dolj a oprit investiții pentru a susține această instituție, pentru a susține asistența și protecția socială.  Vorbim despre copii cu dizabilități, persoane cu probleme, copii care nu au familie. Consiliul Județean a reușit să țină pe linia de plutire această insituție, dar totuși, datoria pe care Guvernul o are față de Dolj este foarte importantă. Sunt aproximativ 20 de milioane de euro”, a menționat Cosmin Vasile.

Nu se va pune problema neacordării acestor sume de bani necesare pentru funcționarea domeniului asistenței și protecției sociale, în Dolj, administrația județeană luând decizia de a suporta cheltuielile până la sfârșitul acestui an.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.