Ateliere creative, la muzeu

Ateliere creative, la muzeu

1.367
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Odată cu venirea verii, reîncep atelierele creative organizate la Casa Băniei – Secția de Etnografie, din cadrul Muzeului Olteniei, astfel încât cei mici, dar și adolescenții,  pot învăța, în perioada vacanţei, câteva din tainele meşteşugurilor româneşti.

Instituția primește înscrieri la cele patru module creative, sculptură lemn, pictură lemn, bijuterii tradiționale și pictură pe sticlă, începând din data de 19 iunie. Persoanele interesate pot suna la numărul de telefon 0351.444.030 sau pot merge direct la sediul Secției de Etnografie (strada Matei Basarab, nr. 16) din Craiova, atelierele fiind gratuite.

Atelierele se vor desfășura în perioada 24 iunie-6 septembrie, potrivit reprezentanților Muzeului Olteniei.

„La atelierele interactive menţionate pot să participe preşcolari, şcolari şi liceeni, însă, funcţie de specificităţile tehnicilor utilizate, este recomandabilă încadrarea în următoarele clase de vârste: iconărit lemn (7-16 ani), iconărit şi pictură pe sticlă (7-16 ani), sculptură în lemn (8-16 ani) şi bijuterii (7-14 ani). Începând cu data de 24 iunie, până pe 6 septembrie, participând la cursurile atelierelor de vară de la Casa Băniei, cei mici vor fi implicaţi în activităţi de cunoaştere şi deprindere a unor meşteşuguri tradiţionale româneşti, prin însuşirea şi experimentarea practicilor utilizate de către meşterii care încă păstrează tainele ocupaţiilor tradiţionale din lumea satului oltenesc”, se arată într-un comunicat remis de Muzeul Olteniei.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.