Ateliere de gătit, la Ziua Comunei Afumați

Ateliere de gătit, la Ziua Comunei Afumați

25.098
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Expoziție cu preparate tradiționale de la localnici, dar și aduse de la Băilești, ateliere de gătit produse tradiționale, în cadrul cărora se va coace pâine-n țest și vor fi pregătite sarmale și tochitură la ceaun, cântece și jocuri populare, întreceri sportive, concerte de muzică ușoară, de toate acestea se vor bucura, sâmbătă, doljenii care ajung la Ziua Comunei Afumați.

Atelierele de gătit, unul dintre momentele acțiunilor de sâmbătă, vor începe la ora 14.00, participanții la manifestare cunoscând astfel o parte dintre rețele bunicii.

„Și anul acesta, Ziua comunei Afumați va sta sub semnul țestului, cuptorul tradițional care nu lipsea din gospodăriile localnicilor și care este reîntors la vatră pentru gustul fără pereche al pâinii mânjită cu roșie sau cu ou, în care mulți oameni își văd anii copilăriei la bunicii de la țară. Atelierele de gătit preparate tradiționale vor începe la ora 14.00, însă până atunci, pentru poftă de mâncare, vor avea loc concursurile Cupa comunei Afumați la cros și Cupa comunei Afumați la tenis de masă”, anunță reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.