DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai multe ateliere interactive pentru identificarea si prioritizarea obiectivelor specifice care vor fi incluse în Raportul de Evaluare Tehnica, din cadrul Planului de Acțiune Orașe Verzi pentru Municipiul Craiova – Green City Action Plan – „GCAP” vor fi organizate în Bănie, în perioada 10-12 decembrie, de către reprezentanții Primăriei Craiova, cei ai Consiliului Local Craiova, în parteneriat cu BERD.

Scopul acestor ateliere este de a reuni părțile interesate pentru a le prezenta analiza realizată până în prezent și de a obține opiniile cu privire la direcția pe care trebuie să o abordeze GCAP, precum și identificarea obiectivelor strategice.

Totodată, se dorește a fi o dezbatere constructivă pentru alegerea obiectivelor importante care vor influența viitorul comunității, pornind de la cifrele existente și oportunități pentru a soluționa o serie de probleme legate de starea mediului (apă, aer, sol, deșeuri), transport public, conservarea energiei și reabilitarea termică a clădirilor, anunță municipalitatea craioveană.

Evenimentul se va desfăşura în zilele de 10, 11 și 12 decembrie, începand cu ora 10.30 la Centrul Multifuncțional, Sala de Conferințe, strada Târgului.

În prima zi va avea loc o întâlnire cu grupurile de tineret, care vor prezenta ideile și preocupările referitoare la situația existentă și îmbunătățirea acesteia prin prisma obiectivelor specifice GCAP.

În cea de-a doua zi a evenimentului a fost programată o întâlnire cu părțile interesate pentru prioritizarea obiectivelor formale, prin intermediul căreia se urmărește acestea să ajungă la un acord asupra problemelor care trebuie abordate în GCAP, pe baza raportului de evaluare tehnică.

Ultima zi a acțiunii va fi alocată întâlnirii cu părțile interesate pentru alegerea obiectivelor strategice, prin intermediul căreia se urmărește ca acestea să fie de acord cu privire la viziunea lor despre „Orașul Verde”.

Potrivit organizatorilor, în cadrul atelierelor din 11 și 12 decembrie vor lucra patru grupuri pe următoarele sectoare:

Grup 1: Energie, clădiri și industrie;

Grup 2: Transport și planificare urbană;

Grup 3: Calitatea mediului și resurse;

Grup 4: Apă, apă uzată și deșeuri.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.