Atenție, șoferi! Poliţia Locală Craiova ”s-a-ntovărăşit” cu Big Brother

Atenție, șoferi! Poliţia Locală Craiova ”s-a-ntovărăşit” cu Big Brother

13.262
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,50)

Politiștii locali cu atribuții în domeniul circulatie, din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, folosesc, de astăzi, zece minicamere video (bodycam-uri – foto) în desfășurarea activității. Aceștia vor filma toate actiunile pe care le desfășoară, precum și procedura de sancționare a persoanelor ce încalcă prevederile OUG 195/2002 actualizată, privind circulația pe drumurile publice. 

Potrivit unui comunicat remis astăzi presei de către Poliția Locală Craiova, după efectuarea procedurii de prezentare a identității și calității, acestia au obligatia sa informeze persoana care a savârșit contravenția că urmează să fie înregistrată video și audio discuția cu acesta.

”Filmările respective vor constitui probe în instanță pentru susținerea procesului verbal de contravenție, dar și probe – după caz – pentru organele de cercetare penală. De asemenea, bodycam-urile cu care sunt dotati politiștii locali au si rolul de a descuraja atitudinea agresivă a unor șoferi, dar oferă și o protecție pentru cetățeni, în sensul evitării unui comportament neadecvat din partea politistilor”, arată reprezentanții Poliției Locale Craiova.

Instituția este dotată cu 10 astfel de camere, de ultima generatie, care pot să filmeze până la 8 ore, în format HD, capsulate, nefiind posibilă intervenția din partea agentului constatator asupra imaginilor filmate si stocate. ”Dispozitivele sunt descărcate de un specialist IT la sediul instituției, la fiecare schimb de tură, care codifică imaginile si le stochează pe un server destinat special acestor sisteme de înregistrare. Imaginile vor fi pastrate intre 6 luni și 3 ani și vor fi puse la dispozitia instantelor de judecată sau organelor de cercetare penala”, explică Octavian Mateescu, șeful Poliției Locale a Municipiului Craiova.

Potrivit acestuia, polițistii locali au fost instruiti in mod individual asupra procedurii operaționale privind activitatea de filmare, iar Poliția Locală este autorizată ca operator de date cu caracter personal.

Poliția Locală a achizitionat și 3 sisteme fixe de inregistrare video, ce urmează să fie montate pe autospecialele care deservesc Serviciul Circulatie. În perioada următoarele, cu astfel de bodycam-uri vor fi dotati si politiștii locali cu atributii in domeniul ordinii publice.



7 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    278

    Foarte Bine!! prea tarziu implementata..dar mai bine mai tarziu decat niciodata! Insa acea camera ar trebuii sa filmeze pe toata durata serviciului!

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     11-02-2018
    Mesaje
    4

    Foarte bine, sa filmeze putoii si cocalarii care se cred zmei pe sosele. Nu incalca nimic, asta cu „big sister” n-are nici o legatura, filmeaza pe domeniul public unde nimanui nu-i este interzis sa o faca. Iri ridicau jmecherasii prin brazda. La cat mai multe amenzi si ridicari baieti, snopiti jmecherasii care cred ca sunt pe strada lu ma-sa si a lu taxu.

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     12-06-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    103

    ” Politiștii locali cu atribuții în domeniul circulatie” ?!cam ce atributi au acesti politisti „falsi” ? Ia vedeti ca este o decizie a curtii in care n-au voie sa opreasca vehicule sau sa amendeze..si logic si daca sti legea au doar girofar albastru (bine nu-l merita nici pe ala|) si deci sunt un fel de ambulanta, jandarmerie sau anaf…Se mai investeste mult in niste parveniti ?

  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6991

    NU stiu de voi dar daca imi zice un politist local sa opresc eu nu opresc.. O sa ma dotez si eu cu beamuri cu infrarosii daca e.. Am vazut pe centru ca se mandresc cu tehnica de ultima generatie de ridicat masini.. cele 2 macarale.. Le testau ieri pe centru.
    O sa le spun de acum incolo cuvinte de „lauda” in mandarina ori in limba pasareasca.. ca sigur nu pricepe niciunul nimic..

  5. #5
    going commando
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Mesaje
    3888

    Nu au voie sa te opreasca in trafic (si nici n-am auzit sa incerce asta), atributii in circulatie se refera la amenzi pentru satatonat in statie de autobuz si chestii de genul, care nu e o chestie rea in opinia mea.

  6. #6
    0-day Member
    Data de inscriere
     11-02-2018
    Mesaje
    4
    Citat Mesaj initiat de Faithless
    Nu au voie sa te opreasca in trafic (si nici n-am auzit sa incerce asta), atributii in circulatie se refera la amenzi pentru satatonat in statie de autobuz si chestii de genul, care nu e o chestie rea in opinia mea.

    Ala este un prost de boune, a vazut el locala sa opreasca masini in trafic, asta e deplasat rau, n-ai ce-i face. Locala sanctioneaza masini oprite, nu le opreste in trafic. Cap patrat asta n-o sa inteleaga niciodata. Defapt el omoara politisti, interlopi, e miezul din dodoasca, cine mai e ca el

  7. #7
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6992

    ^ TI-ai pus numele ala de grec dar tu esti un comunist inrait… comunistule… Daca vrei ordine si disciplina eu ma ofer sa-ti ofer un bilet dus spre Coreea de Nord.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.