Atestarea produselor tradiționale se poate obține și online. Ce trebuie să știe...

Atestarea produselor tradiționale se poate obține și online. Ce trebuie să știe producătorii din Dolj

1.305
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Producătorii sau procesatorii de produse agroalimentare pot solicita, online, eliberarea atestatului pentru produse tradiționale, prin intermediul versiunii web a CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate, anunțul fiind făcut de către reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Pe site-ul www.madr.ro a fost creat un buton la Secțiunea Industrie Alimentară care redirecționează utilizatorul către platforma de depunere on-line disponibilă la adresa https://cpac.afir.info.

„Prin intermediul versiunii web CPAC, producătorii români pot transmite solicitări de atestare a unor noi produse înregistrate pe scheme de calitate naționale, își vor putea vizualiza cererile transmise (împreună cu toate documentele anexate), pot transmite spre validare solicitările (împreună cu documentele anexate), iar angajații din cadrul Direcțiilor Agricole Județene (DAJ) pot vizualiza și descărca toate documentele aferente solicitărilor primite”, transmit reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Produsele atestate la nivelul judetului Dolj se găsesc deja în această aplicație, fiind vorba despre: burtican de mangaliță, piept oltenesc de mangaliță și cârnați trandafiri de mangaliță.

Versiunea web CPAC va ușura atât solicitarea, cât și obținerea atestatului de produs tradițional. Toate produsele care au primit atestate pe schema de calitate națională, din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, vor putea fi vizualizate, în mod automat, și în aplicația CPAC pentru dispozitive mobile. Până în prezent, aplicația CPAC include 1.093 de produse.

Aplicația mobilă CPAC a fost lansată anul trecut, la începutul lunii noiembrie și este rezultatul unei acțiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR.

Prin intermediul aplicației, Agenția promovează și sprijină consumul produselor atestate la nivel național (produse tradiționale, montane, cu rețetă consacrată) și la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicație geografică protejată – IGP).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.