DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova organizează, în perioada 7-10 iunie 2023, “The 8th International Workshop on New Trends in Medical and Service Robotics, MESROB 2023”, eveniment științific ce își propune să ofere cercetătorilor și specialiștilor din domeniu un forum amplu de dezbatere în care să îşi prezinte cele mai noi realizări în activitatea de cercetare şi inovare în domenii de anvergură, cu teme majore de interes.

Vor participa 154 de autori care provin din universități importante din țări precum: Austria, Danemarca, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Kazahstan, Mexic, Portugalia, Serbia, Spania, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii. Lucrările vor fi publicate în volumul conferinței, la editura Springer, în seria New Trends in Medical and Service Robotics, din cadrul seriei de cărți Mechanisms and Machine Science.

Toate volumele edițiilor anterioare au fost indexate Web of Science. Articolele selectate de Comitetul International de premiere vor fi invitate să fie dezvoltate și apoi publicate într-un număr special al jurnalului Machines.

Rezultatele științifice vor fi prezentate în 6 secțiuni: Robotică chirurgicală, Proiectarea dispozitivelor medicale, Exoschelete și proteze, Biomecanică, Cinematică și dinamică pentru robotică medicală, Mâini antropomorfe.

Deschiderea oficială a manifestării științifice va avea loc miercuri, 07 iunie 2023, la ora 09:30, în Aula ”Mihai I al României” din clădirea centrală a Universității din Craiova, str. A.I.Cuza nr. 13.

Începând cu ora 10:00, înaintea lucrărilor științifice în plen, în Aula ”Mihai I al României”, va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, profesorului Giuseppe Carbone.
Giusepe Carbone este profesor la Universitatea din Calabria din 2018.

Între 2005 și 2018 a fost profesor asistent la Universitatea din Cassino. A desfășurat activități de predare la universități italiene, dar și la universități internaționale: Carlos III din Madrid, Spania, și Universitatea Sheffield Hallam, Marea Britanie.
Direcțiile de cercetare acoperă aspecte legate de proiectarea inovatoare a roboților și a mecanismelor: Proiectarea de noi dispozitive și sisteme, inclusiv roboți medicali, pentru reabilitare; Mecanica manipulării și apucării, Mecanica roboților (manipulatoare paralele, roboți hibrizi, roboți umanoizi).
Din 2003, a fost membru al Comitetului de Program Internațional, Comitetului de redacție, respectiv, editor-șef sau editor asociat pentru aproximativ 20 de reviste și conferințe internaționale. Profesorul Carbone a fost invitat să susțină peste 20 de prelegeri în plen la evenimente internaționale.

Profesorul Carbone a primit numeroase premii, cum ar fi: Premiul „Young Delegate IFToMM” în 2002, 2003, 2006; Premiul acordat de Societatea Japoneză pentru Promovarea Științei – în 2008 și 2014; peste 20 de „Premii pentru cea mai bună lucrare”.
Din 2021, este inclus în lista celor mai buni 2% oameni de știință realizată de Stanford.

Giuseppe Carbone a scris peste 500 de lucrări științifice în Robotică, Mecatronică, Proiectare inginerească, dintre care peste 120 au fost publicate în jurnale prestigioase la nivel internațional și peste 180 în volumele unor importante Conferințe Internaționale.

Giuseppe Carbone a desfășurat activități de cercetare științifică în peste 20 de proiecte naționale și internaționale finanțate prin importante competiții nationale si internationale.

Din 2020, este editor-șef al Revistei Internaționale ROBOTICA (Cambridge Univ. Press), dar și Eeditor-șef al secțiunii de robotica al revistelor internaționale: Robotics (MDPI), Machines (MDPI), Journal of Bionic Engineering (Springer).

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.