Live: Autoritățile în alertă. Craiova este sub cod portocaliu de zăpadă

Live: Autoritățile în alertă. Craiova este sub cod portocaliu de zăpadă

6.514
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Deși este primăvară, iarna pune stăpânire peste Craiova. În această seară tot județul intră sub incidența codului portocaliu de vânt puternic și ninsori abundente.  Autoritățile craiovene sunt în alertă, pregătite cu peste 1000 de tone de material antiderapant. „Am dispus comandamentului de ianră pregătirea tuturor utilajelor din dotare, încărcarea lor cu material antiderapant și staționarea acestora în zonele desemnate fiecărei echipe în parte. Astfel, la această oră, utilajele sunt pregătite pentru intervenție și avem la dispoziție peste 1.000 tone de material antiderapant“, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Pe pagina de facebook CraiovaForum puteți urmări live imagini din centrul orașului.

 

Pentru ca operațiunea de deszăpezire să nu fie îngreunată, edilul a făcut apel la cetățeni pentru a parca mașinile corespunzător. Și reprezentanții Saliubritate SA au emis chiar un ghid pentru craioveni:

să parcheze autovehiculele astfel încât să nu îngreuneze acțiunea utilajelor de deszăpezire

să depoziteze zăpada îndepărtată de pe mașini pe spațiul verde din apropiere sau, dacă nu este posibil, în grămezi, la marginea trotuarului, astfel încât să nu fie afectată circulația pietonală sau pe carosabil, lângă bordură, astfel încât să nu fie afectată circulația autovehiculelor și scurgerea apei în sistemul de canalizare

să degajeze zăpada de pe căile de acces în blocuri sau de pe trotuar, în dreptul imobilului în care locuiesc

să nu arunce zăpada pe carosabil

Autoritățile au precizat că intervenția utilajelor se va desfășura cu prioritate pe arterele principale ale orașului. „Planul de acțiune prevede intervenția doar pe arterele principale și în cazurile de urgență atât timp cât precipitațiile sunt însemnate cantitativ, urmând ca atunci când acestea își vor diminua intensitatea sau vor înceta să se intervină și pe arterele secundare și în parcările dintre blocuri“, a mai spus Mihail Genoiu.

Peste 500 de angajați ai SC Salubritate Craiova SRL, Companiei de Apă Oltenia, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Termo Craiova și RAT Craiova sunt pregătiți să intervină în dimineața de 23 martie, începând cu ora 5.00, pentru degajarea spațiilor aflate în domeniul public, prioritare fiind stațiile mijloacelor de transport în comun, trotuarele în dreptul trecerilor de pietoni, căile de acces către instituții publice, școli și spitale.

 



4 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7017

    Avem noroc. Peste jumatate din nori s-au descarcat la sud de Dunare la vecinii Bulgari unde parca au stat nemiscati timp de cateva ore asadar in Craiova nu va ajunge o urgie asa mare ci o urgie diminuata cu 60%.. Nimic de speriat. Vor fi maxim 15 cm de zapada..

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     28-02-2018
    Locatie
     Craiova/Rovine
    Mesaje
    3

    „Viscol” taticutule nu gluma. Hai ca mai e putin si pana la pranz o face de o juma de metru, sau de 70

    PS. Cum faceti dragi forumisti fata „viscolului” si ninsorii „abundente” ?

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     28-02-2018
    Locatie
     Craiova/Rovine
    Mesaje
    5

    Eu stau si ma intreb, daca acum 20-30 de ani existau atatia „experti” in meteorologie ca acum, cred ca stateam numai in coduri rosii si move, la cum ningea odata, cu fulgi mari, de in 2 ore o facea d eo palma. Acum se chinuie 2-3 zile sa o faca de doua palme la cat de marunt da, asta nici nu il poti numi fulg de zapada. Nu mai vorbesc de faptul ca ningea uneori si de la sfarsitul lui noiembrie si tinea pana in martie. Acum am ajuns sa facem figuri la 3 zile de zapada sau maxim o saptamana. Ce inseamna sa ai zeci de televiziuni sa te intoxice din 5 in 5 minute cu fel si fel de rahaturi. INCREDIBIL !!! SOC si GROAZA ce sa mai.

  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7017

    Romania TV cea mai toxica televiziune cand vine vorba de coduri fie ele verzi, galbene, rosii. Au chiar cod alb aia cand nu e niciun cod..
    Stratul de zapada 17cm. Strazile din Craiova la 17 cm… arata din nou inzapezite..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.