Autoritățile au încheiat procedura de sacrificare a porcilor din Comănicea

Autoritățile au încheiat procedura de sacrificare a porcilor din Comănicea

4.640
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nu mai puțin de 70 de porci au fost sacrificați, joi, în satul Comănicea din județul Dolj, acolo unde marți a fost confirmat virusul de pestă porcină, autoritățile continuând supravegherea zonei întrucât mai multe familii și-au tăiat animalele și trebuie să se știe exact ce au făcut cu carnea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA Dolj, Costică Retea, joi oamenii au fost mai liniștiți, au colaborat cu autoritățile, cele 70 de animale provenind din 38 de gospodării.

„Este vorba despre un total de 70 de capete din 38 de curți. Acțiunea s-a încheiat. S-a astupat și groapa. Vom continua să supraveghem zona, vom sta de vorbă cu persoanele care au tăiat porcii să aflăm ce au făcut cu ei. Asta este procedură, să mai facem supraveghere”, a declarat Retea.

În cursul zilei de joi, mai mulți primari din județ au fost nevoițui să stea de vorbă cu oamenii din comună și să îi liniștească, după ce majoritatea doljenilor au luat în calcul ca la sfârșit de săptămână să taie porcii pe care îi au în gospodărie.

„Referitor la pesta porcină, precizez faptul că în comuna Mischii nu există niciun motiv de îngrijorare.  Rog cetățenii să își păstreze calmul și să nu ia niciun fel de măsură, respectiv sacrificarea porcilor.  Revin cu rugămintea de a nu cumpăra porci vii sau sacrificați din afara comunei Mischii. Dacă apar situații noi , voi comunica în timp util ”, este mesajul primarului comunei Mischii, Gheorghe Popa.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.