Autoritățile doljene au cerut aprobare pentru o nouă groapă de gunoi, la...

Autoritățile doljene au cerut aprobare pentru o nouă groapă de gunoi, la Sopot. Cu Eco Sud nu se pot înțelege, populația fiind în pericol

2.086
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 3,00)

Reprezentanții administrației din județul Dolj au solicitat, luni, aprobarea amenajării unei noi gropi de gunoi, a doua din județ, după ce discuțiile și negocierile cu reprezentanții Eco Sud nu au dus la niciun rezultat. Cererea este în analiză, la Ministerul Mediului, Consiliul Județean Dolj propunând în acest sens un teren, de 14 hectare, pe raza comunei Sopot.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a precizat că până se va aproba amenajarea acestei gropi de gunoi, deșeurile vor fi duse, cel mai probabil în județul Olt, indiferent de nivelul costurilor pe care le implică acțiunea.

„În ceea ce privește situația deșeurilor din județul Dolj, în cursul zilei de luni am fost la București, cu o echipă importantă, cu reprezentanți ai CJ Dolj, ai Primăriei Craiova, ai Prefecturii Dolj, cu cei din cadrul ADI Eco Dolj, cu reprezentanți ai Agenției de Mediu Dolj, ai Eco Sud-ului și am dezbătut această problemă cu care nici Ministerul Mediului nu s-a mai confruntat până acum. Sunt multe probleme în țară, dar nu așa, nu cât de gravă este cea de la Craiova. Noi avem un proiect foarte mare, deja stabilit, partenerii de la Ecosud dorind alte tarife și dacă este posibil să plătim și ceva retroactiv pentru celulele care s-au închis acum, ceea ce nu puem să facem. Nu putem modifica nimic din acest proiect. După ore întregi de discuții, luni, CJ Dolj a adresat o cerere doamnei viceprim-ministru prin care să se aprobe pentru județul Dolj o adoua groapă de gunoi permanentă, undeva în județul Dolj. Problema este în studiu, formal am primit mai multe asigurări, vom vedea și luni când doamna viceprim-ministru ajunge la Craiova. Dacă se va aproba, CJ Dolj va trece cu toată forța la realizarea obiectivului, să avem a doua groapă de gunoi în județ. Și astfel vom amenaja și stația de tratare pe care suntem obligați să o facem, o investiție de peste 25 milioane de euro. Până se face această groapă trebuie să găsim o soluție să ducem gunoiul într-o altă locație, eventual la Olt, cu orice cost pe care îl implică. Trebuie să coatem județul din această situație foarte dificilă în care află, sănătatea populației fiind pusă în pericol”, a declarat Prioteasa.

În luna februarie, Consiliul Județean Dolj a anunțat Eco Sud despre faptul că vor sosi la groapa de gunoi mașini cu deșeuri din județ, la începutul lunii martie, societatea nepermițând accesul acestora, după cum a mai anunțat Prioteasa.

Autoritățile județene au găsit și un teren pentru amenajarea stației de tratare și a celei de-a doua gropi de gunoi, pe raza comunei Sopot.

„A fost identificată o suprafață de 14 hectare de teren pe raza comunei Sopot, departe de localitate, undeva între dealuri. Considerăm că acolo ar putea să fie amenajată stația de tratare și cea de-a doua groapă de gunoi”, a conchis Prioteasa.

4 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7350

  Ar fi bine sa se inchida dezastrul ecologic de la Mofleni…
  Dar.. de la promisiunile autoritatilor pana la fapte.. e cale lunga si anevoioasa..

  Trebuie totusi precizat ca un depozit in mediu rural vine cu costuri
  Spre exemplu alimentarea publica cu apa curenta a localitatilor respective/ sate comune fiindca daca se intampla vreo nenorocire/poluare si panza freatica este afectata.. locuitorii aia au fantani.. nu au retea publica de apa potabila momentan…

  Deci corect ar fi.. retea de apa-potabila-canalizare.. si apoi sa se faca depozit unde vor ei conform normelor europene.

  Acum trebuie sa ne gandim si la locuitorii din zona respectiva.. si sa nu mutam un dezastru ecologic dintr-o parte intr-un dezastru ecologic in alta parte… sa aruncam cartoful incins in mana altora..

 2. #2
  Newcomer
  Data de inscriere
   16-03-2015
  Mesaje
  42

  Hai dracu cu reciclarea si cu selectiva bre… PSD-istii plm… ne vrem in Europa dar inca maturam strazile la matura… plantam panselute, dar in rest ne inghite praful si pamantul de la sapaturi (vezi Calea Bucuresti- zona Viitorul)… dar in rest e bine

 3. #3
  0-day Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  3

  Daca ajungem sa ducem gunoiul tocmai la Sopot o sa dureze 3 zile sa fie luat gunoiul din oras, nu zilnic ca acum.

 4. #4
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7354

  Nu o sa dureze 3 zile.. o sa dureze tot atat.. ca s-au facut drumuri.. DJ606a e bun.. ajungi mai repede la Sopot decat la Mofleni daca iei semafoarele.
  In 30 de minute ajungi cu masina de gunoi acolo.. e cam la fel ca la Mofleni.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.