Autoritățile își doresc ca drumul expres Craiova-Pitești să fie gata înainte de...

Autoritățile își doresc ca drumul expres Craiova-Pitești să fie gata înainte de termen

1,674
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, a menționat cu ocazia semnării contractelor pentru primele două tronsoane ale Drumului Expres Craiova-Pitești, că speră ca firmele constructoare să termine lucrările înainte de data  trecută în contract.

Claudiu Manda a mai spus că dacă perioada de proiectare și execuție va fi una mai scurtă, constructorii vor fi numiți cetățeni de onoare ai Craiovei.

„Le mulțumesc celor din zona executivă că au făcut posibil acest proiect, îi felicit pe cei care au câștigat licitația și le spun că Oltenia își dorește foarte mult acest drum expres, și ne-am dori și ca perioada de proiectare și execuție să nu se încadreze în maximum perioadei din contract. Au fost patru tronsoane, toate scoase la licitație pe aceeași procedură. Au fost contestate în instanță. Două dintre ele au ajuns la un complet de judecată, celelalte două la un altul. Un complet a spus ca are dreptate Ministerul și alt complet, pe aceeași lege, a spus că nu are dreptate. Pe celelalte două trosoane probabil că se va relua procedura. Unde a câștigat Ministerul, după un an și jumătate, suntem în faza în care semnăm. Să sperăm că nu o să dureze încă un an și jumătate semnarea pentru celelalte două trosoane. Să mulțumim instanțelor de judecată că pe aceeași lege avem decizii diferite. Poate că aici ar trebui ca România să înțeleagă că mai are de lucru. Vreau să le spun și domnilor constructori și domnului director al CNAIR, în numele administrației locale, că dacă vor face ca perioada din contract să fie mai scurtă, referitor la constucție, să se pregătească întrucât vor deveni cetățeni de onoare ai Craiovei”, a declarat Manda.

La rândul său, Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, gazda evenimentului de luni, a precizat că acest drum va avantaja zona Olteniei, semnarea documentelor fiind catalogat un moment istoric.

„Avem oaspeți de seamă, astăzi, când asistăm la un eveniment istoric. Este momentul zero în care autostrada Craiova-Pitești sau drumul expres Craiova-Pitești se pune în mișcare. Este unul dintre cele mai frumoase cadouri de Crăciun pe care le-am primit până acum”, a spus Ion Prioteasa.

La semnarea documentației au participat, luni, Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, vicepreședintele senatului, Claudiu Manda, fostul primar al Craiovei, deputatul Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, parlamentari de Dolj, reprezentanții Prefecturii Dolj și ai altor instituții din județ și administratorii firmelor desemnate câștigătoare la construirea drumului expres.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Afacerist
  Data de inscriere
   25-02-2006
  Mesaje
  142

  Inainte de al catelea termen?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.