Avioane Craiova, invitată să participe la modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard

Avioane Craiova, invitată să participe la modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard

1.203
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministerul Apărării Naţionale a transmis companiei Avioane Craiova invitaţia de participare la procedura de atribuire prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare, organizată în vederea atribuirii contractului privind revitalizarea şi modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard aflate în dotarea MAPN în configuraţia IAR-99 SM.

„În contextul în care ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, au anunţat că doresc să intensifice colaborarea dintre armată şi industria de apărare românească, MAPN a transmis către Avioane Craiova SA invitaţia de participare la procedura de atribuire prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare, organizată în vederea atribuirii contractului de furnizare a produsului ‘Revitalizarea şi modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard din dotarea Ministerului Apărării Naţionale în configuraţia IAR-99 SM'”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA).

Modernizarea prevede transformarea aeronavelor în avioane şcoală şi de antrenament pentru piloţii care vor zbura pe F-16.

„Am decis şi am hotărât împreună cu prim-ministrul şi ministrul Apărării ca industria de apărare deţinută de statul român sau privată să fie implicată în procesul de înzestrare a armatei, iar cât mai mult din acel 2% din PIB să se ducă spre industria de apărare românească. O să vedeţi că industria de apărare îşi va schimba faţa şi va putea să producă la nivelul tehnologic cerut de armata română”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Prin lansarea invitaţiei de participare către Avioane Craiova, Ministerul Apărării Naţionale respectă orientarea strategică asumată în implementarea programelor majore de înzestrare, de angajare, la nivelul maxim posibil, a resurselor industriei de apărare din România, se spune în comunicat.

Programul de revitalizare şi modernizare a 10 avioane IAR-99 Standard din dotarea Forţelor Aeriene Române la varianta IAR-99 SM (Standard Modernizat) are ca obiectiv realizarea capabilităţii aeriene de şcoală şi antrenament pentru pregătirea avansată a piloţilor în vederea trecerii la zborul pe aeronavele F-16 operate de aviaţia militară română, precum şi menţinerea capabilităţii aeriene de sprijin aerian apropiat şi intervenţia împotriva ţintelor aeriene de viteză mică.

Avioane Craiova SA este o companie din portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, fondată în scopul producerii şi furnizării de avioane militare pentru Forţele Aeriene Române. Capabilităţile companiei acoperă un domeniu larg de activităţi de inginerie şi proiectare, mentenanţa produsului, testare, proiectare şi execuţie de scule şi verificatoare, fabricaţie de aeronave şi subansamble structurale şi suport produs.

Sursa: Agerpres

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.