DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Se fac cercetări la centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Craiova, după ce unul dintre candidații înscriși la Bacalaureat ar fi fotografiat subiectele şi le-ar fi postat pe internet, în timpul desfășurării probei.

Potrivit ISJ Dolj, a fost sesizată Poliţia în acest, o anchetă fiind în derulare.

Vizat este unul dintre candidați, polițiștii urmând să spună cum au stat lucrurile, după ce vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere.

„Polițiștii au efectuat verificări și au stabilit că în dimineața zilei de 18 august, ar fi fost postate 2 fotografii pe o rețea de socializare cu subiectele susținute la o disciplină de concurs. În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din comuna Cernatesti, bănuit ca ar fi fotografiat subiectele. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de divulgarea de informații nepublice, cercetările fiind continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Daniela Pîrvulescu.

Situații similare au fost și în alte licee din țară, amintind Liceul Tehnologic „Panait Istrati” Brăila, Liceul Tehnologic Dr. N. Rucăreanu din Braşov sau Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu.

Ministrul Educației a spus că se vor lua măsuri în cazul acestor candidați, la finalul anchetelor.

Miercuri, candidaţii la Bacalaureat au susţinut proba la alegere, în funcție de profil şi a specializare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.