Bazinele piscicole și magazinele de pește din județ, verificate de polițiști. Trei...

Bazinele piscicole și magazinele de pește din județ, verificate de polițiști. Trei doljeni s-au ales cu dosar penal

1.474
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Doi bărbați din Craiova și unul din Cârna s-au ales cu dosar penal, după ce, zilele trecute, au fost prinși în zona bazinelor piscicole de pe raza localităţii Cârna, în timp ce pescuiau, cu ajutorul unei plase de pescuit tip monofilament, în lungime de 50 de metri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, plasa de pescuit a fost ridicată de poliţişti în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Aceste verificări s-au derulat săptămâna trecută, în mai multe zone ale județului Dolj, oamenii legii vizând atât pescuitul ilegal cât și comerțul sau transportul cu pește. „Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul a şase zile și a vizat prevenirea și combaterea braconajului piscicol, a transportului și  comercializării ilegale a produselor din peşte, pe raza judeţului Dolj. Astfel, poliţiştii au verificat trei pieţe agroalimentare şi au controlat 19 societăţi comerciale şi 59 de autoturisme, fiind totodată legitimate peste 100 de persoane. În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.000 de lei”, a conchis Grădinaru.

Foto arhiva.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.