Bicicliștii se întorc în Valea Ulmului: ”Gunoiul care trebuie colectat de aici...

Bicicliștii se întorc în Valea Ulmului: ”Gunoiul care trebuie colectat de aici este în cantități industriale”

2.673
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

”Operațiunea Ulm”, așa cum au numit inițiatorii acțiunea de curățare a gunoiului din zona Palilula, se întorc în mijlocul naturii pentru a-și continua scopul: eliminarea mizeriei aruncate în neștire și, pe cât posibil, cu ajutorul autorităților, prevenirea dezvoltării unor noi focare. Cine sunt cei care strâng gunoiul după alții? Câțiva bicicliști cărora le place natura și care vor să-i redea frumusețea, știrbită de ingnoranța umană. O fac pur și simplu fiindcă le pasă.

”Operațiunea Ulm” va fi reluată, sâmbătă, 30 mai, de la 8.30.

«Operațiunea Ulm» s-a născut în condițiile în care am constatat că, din nefericire, una dintre cele mai frumoase zone din apropierea Craiovei, aflată la nici 10 kilometri de oraș, a fost transformată într-o mare groapă de gunoi.

Vorbim despre o vale situată între Palilula și malul Râului Jiu, mărginită pe ambele laturi de păduri, cu un peisaj care pare să aparțină mai degrabă unei stațiuni montane. Mai mult, vorbim despre o vale situată în inima sitului Coridorul Jiului, arie naturală protejată de interes comunitar, inclusă în rețeaua Natura 2000.

Este și o zonă prin care bicicliștii craioveni, voluntari ai Centrului Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj, care administrează această arie protejată, trec în mod frecvent. Ne-am gândit atunci că, dacă atât de mult timp am putut să ne bucurăm, în timpul turelor, de această priveliște absolut spectaculoasă, ar fi timpul să răspundem și noi printr-un gest de responsabilitate civică și să încercăm, pe cât posibil, să redăm Văii Ulmului aspectul pe care îl merită.

Am început în urmă cu două săptămâni, când ne-am bucurat de susținerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECODOLJ, a operatorului județean pentru colectarea și transportul deșeurilor, Iridex Group Salubrizare, dar și a numeroși sponsori și oameni implicați. Continuăm sâmbăta aceasta și probabil va trebui să revenim în Palilula de mai multe ori, pentru că gunoiul care trebuie colectat de aici este în cantități industriale și ar fi nevoie, pentru a ecologiza zona, de o armată de câteva sute de voluntari”, spun bicicliștii implicați.

La întâlnirea anterioară au strâns aproape două tone de gunoaie.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.