DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pompierii doljeni au fost solicitați, joi după- amiază, să stingă un incendiu care a izbucnit la o bisericuță din lemn din comuna Radovan.

UPDATE/ Focul a pornit de la niște lumânări rămase aprinse, joi având loc o înmormântare în acest lăcaș de cult. Biserica a fost construită în anul 1707, fiind renovată în 1824 și era monument istoric. “La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la lăcașul de cult care datează din anul 1707, fiind construit din lemn cu învelitoare din tablă, iar în interior avea și pereți despărțitori din materiale incombustibile (cărămidă). Nu a existat pericol de propagare la alte vecinătăți decât la vegetația uscată pe aprox. 300 mp. Lăcașul de cult se află în apropierea cimitir peste drumul de acces, și era folosită din când în când la slujba de comemorare a celor trecuți în neființă. In urma verificărilor, ce-l mai probabil incendiu ar fi izbucnit de la o lumânare aprinsă uitată lângă sau in apropierea materialelor combustibile”, transmit reprezentanții ISU Dolj.

Din primele informații se pare că focul a distrus 70 % din construcție, posibil monument istoric. “Este vorba despre o bisericuță din lemn, în comuna Radovan. Nu a pus în pericol biserica de lângă ea și nici cimitirul. Lucrează echipajul de pompieri de la secția Segarcea, pentru lichidarea incendiului”, a spus Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.