Blocurile de marmură aduse pentru Festivalul Drumuri Brâncușiene încep să prindă contur

Blocurile de marmură aduse pentru Festivalul Drumuri Brâncușiene încep să prindă contur

1.339
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Patrimoniul municipiului Craiova va fi mai bogat cu cinci opere de artă, sculptorii prezenți la Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” lucrând de zor pentru a ajunge la rezultatul promis.

Curtea Colegiului Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși” din Craiova a devenit loc de desfășurare pentru cei cinci sculptori veniți în Bănie, blocurile mari din marmură începând să ia primele forme. Totul la temperaturi greu de suportat și în zgomotul flexului care dă contur după contur, promițând lucruri mărețe.

Cea de-a VI-a ediţie a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” a debutat, la Craiova, pe data de 1 august, fiind prezenți doi artiști din țară și trei de peste hotare. Tema de anul acesta este Momentul istoric al Marii Uniri de la 1918. „Obiectivul general al acestui an este de a încuraja promovarea şi diversitatea patrimoniului cultural al Europei, de a creşte gradul de conştientizare a istoriei şi a valorilor comune şi de a consolida sentimentul apartenenţei în spaţiul european comun”, au spus organizatorii.

Ca în fiecare an, sculpturile vor avea ca destinaţie decorarea diverselor spaţii publice ale Craiovei, urmând ca reprezentanții administrației publice locale să decidă unde se vor potrivi cel mai bine.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.