Brigada Multinațională de la Craiova, complet operațională până la sfârșitul anului

Brigada Multinațională de la Craiova, complet operațională până la sfârșitul anului

1.397
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mihai Fifor a anunţat, miercuri, la Craiova o serie de investiţii, printre care construcţia unui pavilion şi dotarea cu 36 de vehicule blindate, pentru operaţionalizarea completă la Brigăzii Multinaţionale de la Craiova. 

Fifor a afirmat că obiectivul Ministerului Apărării este operaţionalizarea completă a Brigăzii Multinaţionale de la Craiova, până la finalul acestui an.
„Brigada Multinațională de la Craiova. Obiectivul declarat este ca până la finele acestui an, Brigada Multinațională de la Craiova să fie declarată complet operațională. Este un obiectiv asumat de Ministerul Apărării Naționale și face parte din obligațiile pe care România și le-a asumat în calitatea sa de membru al Alianței Nord Atlantice. Dacă la începutul acestui an reușeam și declaram complet operațională, Divizia Multinațională, iată că până la finele anului vom face acest lucru și cu Brigada Multinațională, un program ambițios al Ministerului Apărării. Avem un plan foarte bine pus la punct pentru investiții. Sunt investiții planificate și pentru anul acesta și pentru anul viitor, investiții cu o valoare destul de importantă pentru Craiova. Vedem totul în ansamblu, nu doar investițiile de al Brigadă. Vom face investiții la batalionul de al Caracal”, a declarat ministrul.

Toate investițiile privesc infrastructura. „Sunt mai multe construcții care se vor face, un pavilion nou, primele 36 de vehicule blindate Pirania 5 vor fi alocate Brigăzii și ele vor merge la Caracal, amintind că strctura de acolo ține tot de Brigadă. Sunt investiții în infrastructură menite să ridice Brigada la un standard pe care ulterior să îl putem multiplica”, a spus Fifor.

Totodată, MApN va aloca fonduri şi pentru colegiile militare din ţară, dar şi pentru Spitalul Militar din Craiova, unde va fi construit un nou pavilion. „Dacă tot am venit la Craiova, vom ajunge și la Colegiul Militar Tudor Vladimirescu, acolo unde ne întâlnim și cu alți directori de colegii militare din țară pentru o discuție referitoare al modul în care dezvoltăm domeniul militar. Urmează investiții și la Spitalul Militar din Craiova. Vom construi un nou pavilion . Anul acesta facem proiectarea, urmând d ca anul viitor să începem efectiv construcția. Sunt investiții mari, cu valori ridicate, dar acest 2% alocat Ministerului Apărării nu înseamnă doar investiții în înzestrare, în echipamente militare, ci și în infrastructură pentru că ne dorim să creștem calitatea vieții militarilor noștri și să îmbunătățim condițiile de muncă”, a declarat Mihai Fifor.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.