DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunțat, luni că așa cum se prezintă forma bugetului pentru acest an, la Craiova se va resimți ponderea cheltuielilor cu asistența socială în bugetul total dar că nu se va pune problema imposibilității acoperirii acestora.

Edilul susține că se va păstra echilibrul bugetar de anul trecut, existând orașe care nu au reușit să facă acest lucru, dar dacă se ajunge în acest punct, această echilibrare se poate face cu sprijin de la nivel național.

„Pentru autoritățile locale a rămas cota de 60% din Impozitul pe Venitul Global, dar în același timp am preluat și cheltuielile cu asistența socială, în totalitate. Aceste cheltuieli reprezintă o sumă destul de consistentă, în bugetul Primăriei Craiova, creșterea de la 43% cât ne revenea din IVG, la 60%, compensându-se. Îmbucurător este faptul că am obținut echilibrarea în situația în care un oraș nu ar putea să acopere aceste cheltuieli. Noi am fost un caz fericit și ne-am echilibrat, în anul 2018 și vom avea acest echilibru și în 2019”, a explicat Genoiu.

În ceea ce privește bugetul pentru investiții, autoritățile locale se bazează pe sumele ce urmează a fi alocate în cadrul proiectului pe fonduri europene privind modernizarea Parcului „Nicolae Romanescu”.

Contractul are o valoarea totală de peste 11 milioane de euro și prin acest „proiect retrospectiv”, municipalitatea recuperează suma de bani deja investită din bugetul propriu în tot ceea ce a presupus reabilitarea și modernizarea parcului, având totodată posibilitatea să reabiliteze și podul suspendat.

„În ceea ce privește sumele alocate investițiilor, noi le avem asigurate și vor fi de câteav ori mai mari decât cele de anul trecut, datorită bugetului alocat Parcului Romanescu”, a conchis edilul Craiovei.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.