Ca de fiecare dată…după tragedii se trezesc și autoritățile: Verificări la stațiile...

Ca de fiecare dată…după tragedii se trezesc și autoritățile: Verificări la stațiile GPL din Dolj

4.102
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,00)

Tragedia de la Crevedia a dezmorțit autoritățile din fiecare județ, instituțiile de control efectuând, în prezent, mai multe tipuri de controale la stațiile GPL.

În județul Dolj, s-au trezit reprezentanții ITM Dolj, care au și verificat deja câțiva angajatori, dar și instituțiile cu atribuții de autorizare și control a derulării unor astfel de activități.

Potrivit unei informări ITM Dolj, sunt în evidență 25 de angajatori cu 126 angajați care desfășoară activitatea ”Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi” și 69 angajatori cu 936 angajați care desfășoară activitatea ”Comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule în magazine specializate”.

Luni și marți, inspectorii ITM Dolj au efectuat opt controale la angajatorii din domeniile mai sus menționate, principalele deficiențe constatate fiind: improvizații la instalația electrică; lipsa unei semnalizări de securitate adecvată unui mediu exploziv; lipsa unei instruiri suficiente cu privire la protecția împotriva exploziilor.

„Pentru aceste deficiențe angajatorii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 18.000 lei”, arată ITM Dolj.

O întâlnire în acest sens a avut loc, marți, și la Prefectura Dolj. Instituțiile cu atribuții de autorizare și control pregătesc și ele verificări.

„I-am chemat la discuții pe reprezentantii tuturor instituțiilor cu atribuții de autorizare și control a stațiilor GPL din județul Dolj. Le-am solicitat un raport cu cele mai recente controale efectuate în aceste locații și de asemenea câte stații GPL autorizate avem la nivelul județului. O discuție constructivă și necesară pentru a ști din ce punct pornim pentru viitoarele controale ce se vor desfășura în următoarea perioadă”, a scris prefectul de Dolj pe pagina de Facebook.

Despre cele mai recente verificări nimeni nu suflă o vorbă. Rămâne de văzut ce se va  descoperi în următoarea perioadă și ce măsuri vor lua.

 

 

 1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7699

  Nu e adevarat. Controale la statiile GPL din Craiova eu personal am vazut de nenumarate ori in ultimul an. Tragedii se intampla mereu pe oriunde in lume. Nu trebuie facuta dintr-o tragedie apocalipsa..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.