Calafat: Părinții se tem că le pot fi răpiți copiii. Ce spune...

Calafat: Părinții se tem că le pot fi răpiți copiii. Ce spune Poliția

2.215
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Părinții din municipiul Calafat, județul Dolj, se tem să își mai trimită copiii la școală, după ce, spun aceștia, au fost cazuri, luna trecută, când mai mulți elevi ar fi fost ademeniți să urce în diverse mașini parcate în zona unităților școlare.

Despre un asemenea caz a fost sesizată și poliția din localitate, oamenii legii fiind anunțați, pe 21 octombrie că, în jurul orelor prânzului, un băiat de 12 ani, din Calafat, a fost abordat, în timp ce se afla pe o stradă din localitate, de un bărbat care se afla într-un autoturism, acesta solicitându-i copilului să vină până la el.

Întrucât minorul s-a speriat, acesta a fugit, fără a mai avea altă interacţiune cu bărbatul respectiv.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat un autoturism care corespundea detaliilor indicate de minor şi care s-ar fi aflat în perioada de timp precizată, în zona respectivă. A fost identificată şi persoana care s-ar fi aflat la volan, un bărbat de 69 de ani, din Poiana Mare, care a recunoscut că s-a aflat în zona respectivă, în perioada indicată, însă nu ar fi avut nicio interacţiune cu vreun minor”, transmit reprezentanții IPJ Dolj.

Aceștia au mai spus că, până în prezent, nu a fost primită nicio sesizare cu privire la alt caz asemănător petrecut în localitatea Basarabi, iar în ultimii ani, poliţiştii din Calafat nu au mai fost sesizaţi cu privire la săvârşirea unor astfel de fapte.

„Pentru prevenirea victimizării minorilor, poliţiştii doljeni desfăşoară constant activităţi informativ-preventive în şcoli, atât la orele de curs cât şi la şedinţele cu părinţii, organizate de unităţile de învăţământ. Acţiunile vizează atât elevii, cât şi părinţii şi cadrele didactice, acestora fiindu-le prezentate comportamentele pe care cei mici trebuie să le adopte pentru a evita să devină victimele unor infracţiuni”, au mai menționat reprezentanții IPJ Dolj.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.