Când încep lucrările de extindere a Aeroportului Craiova. „Va fi de 10...

Când încep lucrările de extindere a Aeroportului Craiova. „Va fi de 10 ori mai mare”

4.236
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Lucrările de extindere a Aeroportului Craiova vor demara în primăvara anului viitor, consilierii județeni votând, joi, predarea în administrarea Aeroportului a unui teren în suprafață de aproximativ 50.000 de metri pătrați.

Potrivit președintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, se au în vedere construirea unei stații de autobuz, extinderea liniei de tramvai, o parcare mai mare sau realizarea unui sens giratoriu, acesta din urmă fiind dorit de multă vreme de către șoferii care ajung frecvent în zonă, dar nu numai.

„Încep lucrările pentru extinderea Aeroportului Internațional Craiova, opt milioane de euro pentru terminalul de plecări și terminalul de sosiri. De asemenea, încep lucrările pentru extinderea parcării. Colegii de la Drumuri Naționale s-au pus de acord și se va realiza un sens giratoriu, în acest sens doua mii de metri pătrați au fost cedați către Compania de Drumuri pentru a se putea face un al doilea sens giratoriu, în zona Hanului Doctorului. Era necesar pentru că zilnic se întâmplă accidente, iar accesul în aeroport este groaznic. Am început să lucrăm la aceste planuri în așa fel încât aeroportul actual va fi cam de zece ori mai mic decât ceea ce realizăm și vom construi în continuare. Practic a fost bine că am ținut de acest teren, până spre Hanul Doctorului, acolo vor fi cele două terminale. Vom construi o stație de autobuze, iar în anii următori vom găsi o soluție, împreună cu Primăria Craiova, să extindem linia de tramvai din Lăpuș până în această zonă a aeroportului. Mai este mult de lucru, dar va fi cea mai frumoasă zona a orașului pe care a realizat-o Consiliul Județean Dolj”, a declarat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

Acesta a anunțat, totodată, că proiectul de investiții va demara în primăvara anului 2020, iar suma accesată va fi de 8.000.000 de euro. Se va construi un drum tehnologic perimetral, se va realiza sistemul de iluminat, se va extinde parcarea, care va ajunge la o capacitate de 500 locuri, dar și construirea a două sensuri giratorii – unul la intersecția cu Centura Nord și unul la intersecția cu drumul ce duce spre Cârcea, potrivit proiectului.

 Suprafața totală a celor două terminale va crește cu peste 2.200 de metri pătrați.

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  274

  Propaganda electorala… De 3 ani zic ca fac acel drum perimetral iluminat in jurul aeroportului, schimba gardul, si extind terminalele actuale spre strada. De investitia asta cu alte terminale se stia de 2-3 ani dintr-un master plan 20-20 pana in 2025.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.