Când va fi gata podul suspendat din Parcul Romanescu

Când va fi gata podul suspendat din Parcul Romanescu

2.484
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lucrările de restaurare a podului suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova se înscriu în grafic, constructorul dând asigurări că vor fi gata la timp.

Autoritățile locale au făcut o vizită pe șantier, miercuri. Reprezentanții Primăriei Craiova, inclusiv arhitectul instituției, împreună cu reprezentantul firmei de construcții au ales culoare pietrei ce va fi folosită pentru „picioarele” podului, optându-se pentru o nuanță cât mai apropiată de cea pe care obiectivul a avut-o inițial.

„Am optat, pentru o culoare, referitor la piatră, apropiată de cea inițială. Au fost trei nuanțe. Se instalează cromatica, vopseaua aplicându-se manual, cu pensula. După aceea, se va trece la proceduri conservative, adică se va hidrofuga pe ambele portaluri. La calea de rulare, se vor aplica niște inhibatori de rugină. Rugina care apare acum pe cea de-a doua jumătate a căii se rulare va fi și ea curățată, procedură care este în lucru. Podina este comandată deja la un partener comercial din Craiova și va fi prinsă cu șuruburi mecanice, în două straturi așezate la 90 de grade. Este protejată și tratată împotriva umezelei. Stratul de călcare va avea și niște mici, insesizabile striații, care să împiedice alunecarea.  Acum s-a terminat și releveul topometric la cablurile de susținere, urmează să obținem răspunsul final să vedem dacă aceste cabluri mai trebuie cumva tensionate.  Este o vopsea foarte folosită în sistemul MCC al Ministerul Culturii. Este o vopsea silicatică, în respectul monumentului, minerală 100%, o soluție apoasă, cu sare și pigmenți minerali care păstrează mai mult gradul de prospețime. Nivel de rezistență al pigmentului, fără nici o decolorare, este de zeci de ani. Oricum se va murdări cu mult înainte de a se decolora, dar aceasta este natura tuturor lucrărilor”, a explicat Cristian Farcaș, directorul firmei care realizează lucrările de restaurare.

Acesta a dat asigurări, privitor la finalizarea lucrărilor, că se vor încadra în termenul de 25 noiembrie, anul acesta.

Lucrările de refacere la acest pod au început în luna martie a acestui an și, potrivit contractului, investiția se ridică la 4,3 milioane de lei inclusiv TVA.

Arhitecții implicați în această acțiune și-au propus să aducă obiectivul la forma lui inițială, din anul 1903.

Proiectul privind reabilitarea Parcului „Nicolae Romanescu” din Craiova, inclusiv Podul Suspendat, este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  261

  O mizerie, o bataie de joc cu asa zisele „modernizari”. Au spoit si pietrele de la capatele podului cu ciment asa cum au facut cu toate pietrele din acel parc. HUAAAAA !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.