Candidat eliminat din examen, la ultima probă scrisă a bacalaureatului-sesiunea de toamnă

Candidat eliminat din examen, la ultima probă scrisă a bacalaureatului-sesiunea de toamnă

2.560
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un candidat din județul Dolj care, luni, s-a prezentat pentru a susține ultima probă scrisă în cadrul sesiunii de toamnă – Bacalaureat 2019 a fost eliminat din sală, pentru tentativă de fraudă la examen.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Nicoleta Lițoiu, elevul a optat pentru disciplina biologie, în vederea susținerii examenului, fiind depistat cu telefonul mobil asupra lui.

„În județul Dolj, în urma finalizării probei, s-au centralizat următoarele date: 746 candidați înscriși să susțină proba; 585 candidați prezenți; un candidat eliminat la disciplina biologie, procent de prezență – 78%”, a spus Lițoiu.

Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se vor desfășura astfel:

27  – 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (144 candidați);

30 august – 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale – proba D(148 candidați)

2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C (152 candidați).

Probele se vor desfășura în cele trei centre de examen constituite la nivelul județului Dolj: Colegiul Național „Gh. Chițu” Craiova, Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Liceul „Traian Vuia” Craiova.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.