Carduri electronice pentru călătorii RAT Craiova. Se ridică gratuit de la patru...

Carduri electronice pentru călătorii RAT Craiova. Se ridică gratuit de la patru puncte din municipiu

5.305
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 10.000 de carduri electronice, utile pentru sistemul „e-ticketing”, vor fi puse la dispoziția călătorilor RAT Craiova, directorul companiei de transport, Marcel Tănăsescu, menționând că acestea se eliberează gratuit, în baza unui document, utilizatorii validându-le, ulterior, lunar în funcție de tipul de abonament pentru care se optează.

Cu acest card, spune directorul Tănăsescu, călătorii pot cumpăra titluri de călătorie aflate în lista de tarifare a RAT Craiova SRL.

„Aceste carduri pot fi emise și reîncărcate la următoarele puncte de vânzare bilete și abonamente: Casieria Centrală de abonamente și bilete, Toneta ,,PARC ROMANESCU”,  Toneta ,,GARĂ”,  Toneta Statia 20 ,,Craiovița Nouă” și, în curând, Toneta ,,Pod Electro”. Cardurile se emit gratuit, apoi se validează. Practic se procedează ca în cazul abonamentului clasic, dar nu sunt pe hârtie, ci în format electronic. Chiar dacă sistemul este derulat în paralel cu cel clasic, călătorii trebuie să știe că valabilitatea cardului se poate verifica de către controlori. De asemenea, călătorii o pot face la orice validator din mijloacele de transport prin apăsarea butonului „INFO CARD”, sau la tonetele menționate mai sus”, a declarat directorul RAT Craiova.

Într-o primă etapă, autoritățile au pregătit pentru călători, nu mai puțin de 10.000 de carduri. Acest sistem a fost lansat în toamna anului trecut. Întrucât trecerea de la cel clasic la cel electronic nu este o procedură simplă, spun autoritățile, se va merge în paralel, între 10 și 16 luni, cu ambele sisteme.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1816

    De fapt normal ar fi ca acestea să fie încărcate cu contravaloarea abonamentului pe o lună de zile iar utilizatorului să plătească respectivul preț (*65 lei) la emitere.

    Pensionarii ar putea să utilizeze și pe mai departe cartoanele.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.