Carne din focarele de gripă aviară din Ungaria a ajuns şi în...

Carne din focarele de gripă aviară din Ungaria a ajuns şi în judeţul Dolj

4.451
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor (ANSVSA) a anunțat într-un comunicat că, din cele 17 tone de carne de pasăre care au fost livrate în România din zone din Ungaria aflate sub restricție din cauza gripei aviare, circa 13 tone au ajuns deja în 26 de județe, Doljul fiind unul dintre acestea.

Produsele achiziționate de beneficiarii din România erau însoțite de documentele necesare desfășurării activitaților de comerț intracomunitar.

Reprezentanții DSVSA Bihor, în urma verificărilor desfășurate în cele trei unități din județ, au constatat că produsele nu se mai regăsesc la nivelul depozitelor de destinație, fiind distribuite în 26 de județe.

Ca urmare, s-a inițiat procedura de retragere de la comercializare a produselor achiziționate din Ungaria, prin notificarea autorităților sanitare veterinare din județele în care au fost distribuite produsele care fac obiectul notificării Comisiei Europene.

Reprezentanții Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) județene din cele 26 de județe, au demarat verificări ale tuturor beneficiarilor produselor notificate, pentru identificarea celor 3.336 de kg de produse (aripi, pipote, pulpe superioare, pulpe inferioare, medalion), care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării.

Restul cantității de carne de curcan era, la data notificării, în afara termenului de valabilitate stabilit de producător.

Acțiunea de verificare și retragere a cărnii de curcan de la raft, aflate în lista de distribuție s-a finalizat.

Cantitatea de carne reținută oficial și dirijată către neutralizare a fost de 38,45 de kg.

Judeţele în care a ajuns carne posibil periculoasă sunt: Bacău, Galați, Hunedoara, Dolj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Timiș, Gorj, Neamț, Arad, Harghita, Mureș, Sălaj,  Vaslui, București, Vrancea, Brăila, Covasna, Iași, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Argeș, Giurgiu, Ilfov și Bihor.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     05-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    188

    Tara asta începe sa îmi provoace sila

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.