Carne provenită din vânat ilegal, ridicată de polițiști în urma a 12...

Carne provenită din vânat ilegal, ridicată de polițiști în urma a 12 percheziții domiciliare. Au fost găsiți și 16 câini de vânătoare -FOTO

3.702
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Șase bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, din județel Dolj, au ajuns la sediul IPJ Dolj pentru audieri, miercuri după-amiaza, în urma a 12 percheziții domiciliare, persoanele respective fiind bănuite de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

La locuințele suspecților a fost găsită cantitate de 81 kg de carne de căprior în carcasă, 22 de iepuri, 77 de cartuşe de vânătoare cu alice, o puşcă cu aer comprimat, 155 de diaboluri, 9 proiectoare şi 100 de pachete de ţigări provenite din contrabandă, bunuri care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor, potrivit reprezentanților IPJ Dolj.

„Azi, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au efectuat 12 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane din Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2018, persoanele în cauză ar fi vânat animale, în zona localităţilor Pleniţa, Unirea şi Moţăţei, folosind în acest sens arme de vânătoare şi câini din rasa ogar sau metis de ogar”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 16 câini din rasa ogar sau metis de ogar, care au fost găsiţi la locuinţele celor în cauză şi cu privire la care existau indicii că ar fi fost folosiţi la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu produse din tutun.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Ordine Publică, Poliţiei Municipiului Băileşti, Poliţiei Municipiului Calafat, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.