DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
dig

Contractul privind reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în zona de Vest a Craiovei a fost semnat, joi, lucrările urmând a fi demarate în cartierele Rovine II, Izvorul Rece, Brestei, Mofleni, Catargiu, Făcăi. 

Peste 4000 de locuințe vor beneficia de aceste investiții, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de către reprezentanții Companiei de Apă Oltenia.

„Licitația a fost câștigată de ASOCIEREA SC DSE CONSULTING SRL – SC THERMAL PIPES SOLUTIONS SRL – SC UTALIM SA, la o valoare de 72.127.319,00 RON (fără TVA). Lucrările aferente contractului „DJ-CL-02 Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Vest a Municipiului Craiova”, cuprind reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în zona de vest a municipiului Craiova pe o lungime totală de 3.872 metri, dar și extinderea rețelei de canalizare pe o lungime totală de 58.112 metri, incluzând 3.255 de racorduri și 1.484 cămine de vizitare”, se arată în comunicat.

Mai mult, societățile care se vor ocupa de execuția contractului vor reabilita rețeaua de canalizare existentă, pe o lungime totală de 1.051 metri, incluzând 92 racorduri și 51 cămine de vizitare. În plus, se vor construi și 14 stații de pompare a apei uzate (și conductele de refulare aferente).

„Concret, vorbim despre peste 4000 de locuințe ale craiovenilor din cartierele Rovine II, Izvorul Rece, Brestei, Mofleni, Catargiu, Făcăi care vor beneficia de apă curentă și canalizare”, mai spun reprezentanții CAO.

Durata de execuție a lucrărilor și de punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de  luni, iar perioada de garanție este de 36 de luni.

Prezentă la semnare contractului, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a declarat că va fi prezentă pe șantier imediat ce vor demara lucrările.

„Noi am demarat acest proiect cu opt ani în urmă. După cum știți au durat foarte mult formalitățile și documentațiile necesare, finanțarea fiind obținută în 2019. Am reușit, astăzi, să semnăm primul contract pentru Craiova, dar vreau să vă spun că, în paralel, din fonduri proprii, Compania de Apă Oltenia va mai introduce canalizare și pe alte străzi de la periferia orașului care nu sunt cuprinse în acest proiect. Vreau să vă asigur că voi fi prezentă în șantier, și trebuie să pregătim populația pentru deranjul care va urma. Însă imediat ce vor fi finalizate lucrările, vom demara asfaltarea”, a menționat Vasilescu.

Directorul general al Companiei de Apă Oltenia, Alin Ionuț Șuiu, a precizat că lucrările aferente acestui contract cuprind peste 100 de străzi și într-o lună, o lună și jumătate se va semna și cel de-al doilea contract, pentru investiții similare în zona de Est a Craiovei:

„Am semnat, astăzi, acest prim contract pentru Craiova, care prevede investiții consistente, cu fonduri europene, în zona de Vest a municipiului. Constructorul ne-a asigurat că va demara lucrările imediat ce vremea va permite acest lucru, mai ales că proiectarea este deja realizată. În cel mai scurt timp, o lună, o lună și jumătate, sperăm noi, vom semna și cel de-al doilea contract, pentru zona de Est a municipiului Craiova”.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.